„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Napraforgómag élettani hatásai, fogyasztási tippek

A napraforgómag tulajdonképpen a napraforgó növény (Helianthus annuus) termése. A magokat a növény nagy virágfejéből gyűjtik össze, amelyek átmérője meghaladhatja a 30 cm-t is. Érdekesség, hogy egyetlen napraforgófej akár 2000 magot is tartalmazhat. A napraforgó növényeknek két fő típusa van. Az egyik típust a magvak miatt termesztik (fekete-fehér csíkos héj), míg a másikat – amely a termesztés többségét ...

Bővebben »Probiotikumok jelentősége

Az egészséges bélflóra fenntartása nélkülözhetetlen egész évben, de a rossz idő beköszöntével kiemelkedően vigyáznunk kell rá. Ebben segíthetik szervezetünket a különböző probiotikumok.

Bővebben »Omega-3 zsírsavak szerepe táplálkozásunkban

"Az vagy, amit megeszel" tartja a mondás, nem véletlenül. Az elfogyasztott élelmiszerek nagyban befolyásolják egészségünket. Emiatt is fontos odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk. Cikkemben összefoglaltam az Omega 3 zsírsavak pozitív hatásait és azon élelmiszereket is felsorolom, melyek természetesen tartalmazzák ezt az oly fontos zsírsavat.

Bővebben »Miért jó tojást fogyasztani?

Az utóbbi években a tojás, mint élelmiszer kapott hideget és meleget is. A kutatások szerint azonban rengeteg pozitív hatással bír a tojás fogyasztása. Cikkemben összegyűjtöttem miért érdemes fogyasztani .

Bővebben »