„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Legyen közismert a tudatos étrendtervezés!

Október 11-e az Elhízás Világnapja. A túlsúly és az elhízás a hazai felnőtt lakosságnak több mint a kétharmadára jellemző, és egyre jobban érinti a fiatalabb generációkat is, mert minden negyedik-ötödik gyermek is túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít. Ezért hirdette meg országos receptverseny pályázatát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Bővebben »A diákcsemegék megbízható nassolnivalók

A fiatalok és a felnőttek körében is népszerű diákcsemegéket vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Ennek során a hivatal szakemberei 14 termék mikotoxin, penész és növényvédőszer-maradék vizsgálatát végezték el.

Bővebben »Tanévkezdés: vissza az egészséges étkezéshez

A nyári szabadság hetei alatt mindenki hajlamos az impulzív táplálkozásra, mert a strandok, az utcai árusok, a fagyizók csábításának nehéz ellenállni. A szeptemberi becsengetéssel azonban vissza kell térni a rendszeres étkezéshez. Újra meg kell szokni, hogy levessel kezdjük az ebédet, és nem hagyjuk el a friss gyümölcsöt, zöldséget sem.

Bővebben »Első 1000 nap

A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület nevéhez fűzödik az „Első 1000 Nap” edukációs program megalakulása, mely a hazai szakembereket fogja össze és tükrözi a nemzetközi irányelveket. A program célkitűzése, hogy a helyes táplálkozás kialakítására ösztönözze a szülők figyelmét.  Jelen tudásunk szerint a fogantatás pillanatától számított első 1000 nap (gyermek 2 éves koráig tart) táplálkozási szokásai ...

Bővebben »