„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Három gyönyörű ehető virág, potenciális egészségügyi előnyökkel

Kertünk és szobánk díszeként gyakran tartunk virágos növényeket, azonban ritkán fordulnak elő tányérunkon, vacsoránk vagy ebédünk részeként. Szeretnék ismertetni 3 olyan ehető virágot, melyek nem csak szép ékei lehetnek otthonunknak, hanem finom és egészséges táplálékként is gondolhatunk rájuk. 1. Hibiscus A növény virága akár 15 cm átmérőjű is lehet, szubtrópusi vagy trópusi éghajlaton honos. Rengeteg színben pompázhat, beleértve a ...

Bővebben »



Napraforgómag élettani hatásai, fogyasztási tippek

A napraforgómag tulajdonképpen a napraforgó növény (Helianthus annuus) termése. A magokat a növény nagy virágfejéből gyűjtik össze, amelyek átmérője meghaladhatja a 30 cm-t is. Érdekesség, hogy egyetlen napraforgófej akár 2000 magot is tartalmazhat. A napraforgó növényeknek két fő típusa van. Az egyik típust a magvak miatt termesztik (fekete-fehér csíkos héj), míg a másikat – amely a termesztés többségét ...

Bővebben »



Probiotikumok jelentősége

Az egészséges bélflóra fenntartása nélkülözhetetlen egész évben, de a rossz idő beköszöntével kiemelkedően vigyáznunk kell rá. Ebben segíthetik szervezetünket a különböző probiotikumok.

Bővebben »



Omega-3 zsírsavak szerepe táplálkozásunkban

"Az vagy, amit megeszel" tartja a mondás, nem véletlenül. Az elfogyasztott élelmiszerek nagyban befolyásolják egészségünket. Emiatt is fontos odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk. Cikkemben összefoglaltam az Omega 3 zsírsavak pozitív hatásait és azon élelmiszereket is felsorolom, melyek természetesen tartalmazzák ezt az oly fontos zsírsavat.

Bővebben »