Cukkini krémHozzávalók:

  • 30 g vaj
  • 0,2 kg cukkini
  • 0,1 kg edami sajt
  • 1 ek lenmagpehely
  • fél szál póréhagyma
  • bors

Elkészítés:

A cukkinit és a sajtot lereszeljük, a póréhagymát felkarikázzuk. A cukkinit besózzuk, állni hagyjuk. A vajban megpároljuk a póréhagymát, ezután hozzáöntjük a kinyomkodott lereszelt cukkinit, borsozzuk és fedő alatt megpároljuk. Vizet nem szükséges engedni alá, mert a cukkini vizet fog ereszteni, ahogy elpárolgott a víztartalom késznek tekinthető. Miután kész beleöntjük a reszelt sajtot és krémesre turmixoljuk. A végén keverjük hozzá az egy evőkanál lenmagpelyhet, hogy a maradék folyadékot magába szívja és a rosttartalmát is növeljük egyben, a reggelikrémnek.

Tápanyag értékek (1 főre):

  • Energia: 182 kcal
  • Fehérje: 9 g
  • Zsír: 13 g
  • Szénhidrát: 6 g
Allergén:

Tej