Hozzávalók:
- 30 g vaj
- 0,2 kg cukkini
- 0,1 kg edami sajt
- 1 ek lenmagpehely
- fél szál póréhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit és a sajtot lereszeljük, a póréhagymát felkarikázzuk. A cukkinit besózzuk, állni hagyjuk. A vajban megpároljuk a póréhagymát, ezután hozzáöntjük a kinyomkodott lereszelt cukkinit, borsozzuk és fedő alatt megpároljuk. Vizet nem szükséges engedni alá, mert a cukkini vizet fog ereszteni, ahogy elpárolgott a víztartalom késznek tekinthető. Miután kész beleöntjük a reszelt sajtot és krémesre turmixoljuk. A végén keverjük hozzá az egy evőkanál lenmagpelyhet, hogy a maradék folyadékot magába szívja és a rosttartalmát is növeljük egyben, a reggelikrémnek.
Tápanyag értékek (1 főre):
- Energia: 182 kcal
- Fehérje: 9 g
- Zsír: 13 g
- Szénhidrát: 6 g
Allergén:
Tej