Magyaros burgonyaleves tarhonyávalHozzávalók (10 főre)

  • 0,75 kg burgonya
  • 0,1 kg tarhonya
  • 0,04 kg vöröshagyma
  • 0,04 l napraforgóolaj
  • 6 g petrezselyemzöld
  • 5 g fűszerpaprika
  • 2,5 l víz
  • 19 g KNORR Zöldségleves alap

Elkészítés

A tarhonyát a felhevített napraforgó olajon majdnem aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rövid együtt pirítás után megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük majd felöntjük kevés vízzel.
Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és annyi vizet hozzáadva, hogy ellepje tovább főzzük
Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal. A levest felöntjük a megfelelő mennyiségűre és addig főzzük amíg a burgonya megpuhul. A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!

A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. A levesbe főzhetünk más zöldségeket, húst is. A teltebb íz eléréshez használjunk sószegény KNORR Füstölt alapot.

Tápanyag értékek (1 főre)

  • Energia    152 kcal
  • Zsir (össz) 4,74 g
  • Telített zsírsav 0,57 g
  • Szénhidrát össz. 22,41 g
  • Szénhidrát (cukor) 1,16 g
  • Rost, diétás 224,26 g
  • Fehérje 3,62 g
  • Só 1,19 g
Allergének

glutén
tojás