Hozzávalók (10 főre)
- 0,7 kg csirkemell
- 0,3 kg spenót, leveles, fagyasztott
- 0,02 kg fokhagyma, hámozott
- 0,04 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával
- 14 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék
- 0,6 kg rizs, barna
- 0,25 kg zöldborsó
- 0,12 kg tojás (60g/darab)
- 0,1 kg kaliforniai paprika, szines
- 0,01 kg petrezselyemzöld
- 0,03 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával
- 17 g KNORR Köretek és Zöldségek pác és fűszerkeverék
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk. RAMA Culinesse profin lepirítjuk az aprított fokhagymát, majd a csirkemellet. Fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel. Rátesszük a kiolvasztott leveles spenótot és együtt pirítjuk. Ha szükséges kevés vizet aláöntve készre főzzük. A barna rizst kifőzzük (2,5-3* mennyiségű víz, 50 perc főzési idő), a tojást megfőzzük és meghámozzuk. RAMA Culinesse profin lepirítjuk az apró kockára vágott színes kaliforniai paprikát és a zöldborsót melyeket fűszerezünk a KNORR Köretek és zöldségek pác és fűszerkeverék felével. A lepirított zöldségeket összekeverjük a rizzsel, a lereszelt tojással és a petrezselyemzölddel. Hozzákeverjük a maradék fűszerkeveréket.
A spenótos csirkeragut forrón a köret mellé tálaljuk. A rizsbe keverhetünk idényzöldségeket, sajtot is. A ragut szaftosabbá tehetjük ha felöntjük kevés RAMA Cremefine profi főzőkrémmel.
Tápanyag értékek (1 főre)
- Energia 414 kcal
- Zsir (össz) 10,46 g
- Telített zsírsav 1,39 g
- Szénhidrát össz. 53,75 g
- Szénhidrát (cukor) 3,37 g
- Rost, diétás 5,19 g
- Fehérje 27,02 g
- Só 1,69 g
Allergének
glutén
tojás
tej
zeller