Sütőzacskóban sült csirke, sült zöldséges tésztávalHozzávalók (4 főre):

  • 4 db csirke felső comb
  • 3 db fokhagyma gerezd
  • 1 dl étolaj
  • friss kakukkfű és rozmaring felaprítva
  • só, bors

Sült zöldséges tészta

  • 0,15 kg sárgarépa
  • 0,1 kg ceruzabab
  • fél db lilahagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss kakukkfű, rozmaring felaprítva
  • 0,2 kg tészta

Elkészítés:

A combokat enyhén sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a zúzott fokhagymás olajjal és megszórjuk a felaprított friss rozmaringgal, kakukkfűvel. A rozmaring igen intenzív, vigyázzunk az ízesítéssel. A zöldségeket meghámozzuk és vékony hasábokra szeljük, ezután a felhevített olajon magas lángon megsütjük. Közben bő forró sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész leszűrjük és a sült zöldségekkel összepirítjuk A csirkecombokat sütőzacskóba tesszük és 180 fokon 45 percig sütjük. A végén a sütőzacskót szétnyitjuk és a csirkére rápirítunk, ezzel is segítve a sótlanság leplezését, amit a fűszerek is kompenzálnak.

Tápanyag értékek (1 főre):

  • Energia: 532 kcal
  • Fehérje: 28 g
  • Zsír: 26 g
  • Szénhidrát: 42 g
Allergén

Glutén