Hozzávalók (10 főre)
- 0,63 kg darált sertéshús
- 0,25 l víz
- 0,2 kg tojás (60g/darab)
- 0,02 kg zsemlemorzsa
- 12 g fűszerpaprika
- 5 g só
- 0,1 kg KNORR Vagdalt alap – Sószegény
- 0,04 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék
- 2 kg zöldbab
- 0,06 l napraforgóolaj
- 10 g só
- 10 g friss kapor
- 2,2 l víz
- 0,2 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém
- 0,08 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő
Elkészítés
A vágott zöldbabot az olajon megdinszteljük, kevés vizet és sót hozzáadva addig amíg majdnem teljesen megpuhul. A szükséges mennyiségű vizet elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel. Hozzáadjuk a zöldbabhoz és besűrítjük vele a főzeléket. Befejezésül RAMA Cremefine profi főzőkrémmel dúsítjuk, beletesszük a vágott kaprot és kiforraljuk. A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A darált sertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, sóval, fűszerpaprikával és a vízzel. Az elkészült vagdalt masszát zsemlemorzsával meghintett deszkán téglalap alakúra és egyenletes vastagságúra elterítjük. Közepére helyezzük egymás mögé, sorban a főtt tojásokat. Rúd alakúra formázzuk és RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
A vagdaltak tetejét is befújjuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A kész vagdaltból szeleteket vágunk és a forró főzelékkel tálaljuk. A főzelék sűrítésére használhatunk KNORR krémleveseket is (pl.: zeller, spárga), de akkor kevesebb kukoricakeményítőt kell használni.
Tápanyag értékek (1 főre)
- Energia 372 kcal
- Zsir (össz) 18,69 g
- Telített zsírsav 3,49 g
- Szénhidrát össz. 33,4 g
- Szénhidrát (cukor) 8,03 g
- Rost, diétás 6,46 g
- Fehérje 21,91 g
- Só 1,92 g
Allergének
glutén
tojás
tej
zeller