Tejszínes zöldbabfőzelék stefánia vagdalttalHozzávalók (10 főre)

  • 0,63 kg darált sertéshús
  • 0,25 l víz
  • 0,2 kg tojás (60g/darab)
  • 0,02 kg zsemlemorzsa
  • 12 g fűszerpaprika
  • 5 g só
  • 0,1 kg KNORR Vagdalt alap – Sószegény
  • 0,04 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék
  • 2 kg zöldbab
  • 0,06 l napraforgóolaj
  • 10 g só
  • 10 g friss kapor
  • 2,2 l víz
  • 0,2 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém
  • 0,08 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő

Elkészítés

A vágott zöldbabot az olajon megdinszteljük, kevés vizet és sót hozzáadva addig amíg majdnem teljesen megpuhul. A szükséges mennyiségű vizet elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel. Hozzáadjuk a zöldbabhoz és besűrítjük vele a főzeléket. Befejezésül RAMA Cremefine profi főzőkrémmel dúsítjuk, beletesszük a vágott kaprot és kiforraljuk. A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A darált sertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, sóval, fűszerpaprikával és a vízzel. Az elkészült vagdalt masszát zsemlemorzsával meghintett deszkán téglalap alakúra és egyenletes vastagságúra elterítjük. Közepére helyezzük egymás mögé, sorban a főtt tojásokat. Rúd alakúra formázzuk és RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
A vagdaltak tetejét is befújjuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

A kész vagdaltból szeleteket vágunk és a forró főzelékkel tálaljuk. A főzelék sűrítésére használhatunk KNORR krémleveseket is (pl.: zeller, spárga), de akkor kevesebb kukoricakeményítőt kell használni.

Tápanyag értékek (1 főre)

  • Energia 372 kcal
  • Zsir (össz) 18,69 g
  • Telített zsírsav 3,49 g
  • Szénhidrát össz. 33,4 g
  • Szénhidrát (cukor) 8,03 g
  • Rost, diétás 6,46 g
  • Fehérje 21,91 g
  • Só 1,92 g
Allergének

glutén
tojás
tej
zeller