Nemcsak az autók és mobiltelefonok piacán ment végbe a robbanásszerű technikai fejlődés, hanem az élelmiszeriparban és a feldolgozóiparban is. Ma már a készételgyártás olyan dolgokra képes, amelyekre senki használná a „konzerv” szót.

Amikor az ételeknek nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is fontos, és ezzel együtt az élelmiszerbiztonság is szempontja lesz a fogyasztásnak, akkor felértékelődnek a nyomon követhető, kontrollálható alapanyagok, az ellenőrzött gyártási körülmények – mint napjainkban.

Ezért jósolhatunk növekvő szerepet és piacot azoknak a készétel gyártóknak, akik a gasztronómiai trendeket is követik, és az egészséges táplálkozást is támogatják. Már ma is százezres nagyságrendben gyártják a legkorszerűbb készételeket, mert belépett a piacra egy új, fiatal fogyasztói generáció, amelyik tisztában van a nemzetközi trendekkel, és az igényszintjét ezekhez igazítja akkor is, ha készételt vásárol a vacsorájához.  A környezetkímélő csomagolás legalább olyan fontos szempontja lett a vásárlásnak, mint az értéket képviselő tartalom.