A sertés-, marha-, csirkehús kedvelői -. legyenek akármilyen ínyencek is – csak ritkán fogyasztanak juh és kecskehúst, pedig ezek nemcsak különlegesek, hanem roppant egészségesek is. Ezért indította el népszerűsítő kampányát december 11-én az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség. A húsvétig tartó kóstoltatások és rendezvények fókuszában az áll, hogy a juh- és a kecskehús a tradicionális magyar konyha része, olyan egészséges ételek készíthetők belőle, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói igényeknek is.

Koleszterin- és zsírtartalma alacsony, az állat a legelés során csak természetes táplálékot, többek között számos gyógynövényt fogyaszt. A juhtejből készült termékek magas fehérje és zsírtartalmuk miatt sokrétűen felhasználhatók, a kecsketejet azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a tehéntejre.

Az EU-ban az egy főre jutó éves juhhúsfogyasztás 1,9 kg/fő/év, de a hazai alig éri el a 35 dekát. A kampánytól azt várják, hogy húsvétkor már a tudatos táplálkozás jegyében, és tévhitek nélkül kerüljenek étrendünkbe a bárányos ételek.