A folyamatos kutatásokból tudjuk, hogy sajnálatos módon nő azon személyek aránya, akik táplálékallergia vagy táplálékintolerancia miatt speciális diétás étrendet igényelnek.
Cégünk egyik budapesti konyháján alakítottuk ki a mindekori diétás étkezésekre vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak maximálisan megfelelő diétás konyhánkat. A diétás ételkészítésben résztvevő munkatársak szakirányú szakképzésen vettek részt, illetve a konyha vezetése, a szakácsok és dietetikusunk hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek a diétás ellátásban.
- Jelenleg a 14 alap allergén-csoport kombinációjából adódóan több, mint 30 féle diétás igényt tudunk kielégíteni.
- Anyagcserebetegségek esetében vállaljuk, hogy a szakorvos által meghatározott napi/étkezésenkénti mennyiségeket pontosan kiszámoljuk és betartjuk.
- A diétahibák és az esetleges szennyeződési lehetőségének esélyét minimálisra csökkentettük.
A magas minőségű, gondosan elkészített – a 1169 / 2011 EU rendelet 2. sz. mellékletben meghatározott 14 allergiát vagy intolarenciát okozó anyagok és termékek és azok kombinációjától mentes – egészséges ételeket egyénileg csomagolva, diétatípusonként felcímkézve biztosítjuk fogyasztóink részére, Budapest területén meghatározott címekre kiszállítva.
Tájékoztatásul a TOP 14
azaz, a jelölés köteles allergének, ahogy a magyar jogszabályban szerepelnek (19/2004. 4. és 1169/2011. II. melléklet.)
- Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai)
- Rákfélék és azokból készült termékek.
- Tojás és abból készült termékek.
- Halak és azokból készült termékek, kivéve
a) vitaminok vagy karotinoidok hordozójaként használt halenyv,
b) a sör és a bor derítéséhez használt halenyv és vizahólyag. - Földimogyoró és abból készült termékek.
- Szójabab és abból készült termékek, kivéve
a) finomított szójabab olaj és zsír(*),
b) szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát,
c) a szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek,
d) a szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter. - Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
- Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek.
- Zeller és abból készült termékek.
- Mustár és abból készült termékek.
- Szezámmag és abból készült termékek.
- Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben.
- Csillagfürt és abból készült termékek.
- Puhatestűek és abból készült termékek.