A folyamatos kutatásokból tudjuk, hogy sajnálatos módon nő azon személyek aránya, akik táplálékallergia vagy táplálékintolerancia miatt speciális diétás étrendet igényelnek.

Cégünk egyik budapesti konyháján alakítottuk ki a mindekori diétás étkezésekre vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak maximálisan megfelelő diétás konyhánkat.   A  diétás ételkészítésben résztvevő munkatársak szakirányú szakképzésen vettek részt, illetve a konyha vezetése, a szakácsok és dietetikusunk hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek a diétás ellátásban.

  • Jelenleg a 14 alap allergén-csoport kombinációjából adódóan több, mint 30 féle diétás igényt tudunk kielégíteni.
  • Anyagcserebetegségek esetében vállaljuk, hogy a szakorvos által meghatározott napi/étkezésenkénti mennyiségeket pontosan kiszámoljuk és betartjuk.
  • A diétahibák és az esetleges szennyeződési lehetőségének esélyét minimálisra csökkentettük.

A magas minőségű, gondosan elkészített – a 1169 / 2011 EU rendelet 2. sz. mellékletben meghatározott 14 allergiát vagy intolarenciát okozó anyagok és termékek és azok kombinációjától mentes – egészséges ételeket egyénileg csomagolva, diétatípusonként felcímkézve biztosítjuk fogyasztóink részére, Budapest területén meghatározott címekre kiszállítva.

 

 

 

Tájékoztatásul a TOP 14

azaz, a jelölés köteles allergének, ahogy a magyar jogszabályban szerepelnek (19/2004. 4. és 1169/2011. II. melléklet.)

  1. Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai)
  2. Rákfélék és azokból készült termékek.
  3. Tojás és abból készült termékek.
  4. Halak és azokból készült termékek, kivéve
    a) vitaminok vagy karotinoidok hordozójaként használt halenyv,
    b) a sör és a bor derítéséhez használt halenyv és vizahólyag.
  5. Földimogyoró és abból készült termékek.
  6. Szójabab és abból készült termékek, kivéve
    a) finomított szójabab olaj és zsír(*),
    b) szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát,
    c) a szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek,
    d) a szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.
  7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
  8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek.
  9. Zeller és abból készült termékek.
  10. Mustár és abból készült termékek.
  11. Szezámmag és abból készült termékek.
  12. Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben.
  13. Csillagfürt és abból készült termékek.
  14. Puhatestűek és abból készült termékek.