Konyhatechnológiánk

 

Cégünk rövid történetéből következően nálunk nem több évtizedes a konyhatechnológia. Saját főzőkonyháinkat már az induláskor az akkori legmodernebb technikai eszközökkel, sütő-főző-pároló berendezésekkel szereltük fel – ez az egyik alapkövetelménye a minőségi ételkészítésnek, az átvett főzőkonyhákat pedig a lehető leggyorsabban fejlesztjük fel erre a szintre.

Nálunk a főzés gyorsan és biztonságos körülmények között történik, úgy, hogy kíméletesen bánunk az alapanyagokkal és a lehető legjobban megőrizzük azok beltartalmi értékeit. A technológia megválasztásának fontos szempontja volt a megbízhatóság, azért, hogy megrendelőinket mindig, minden körülmények között ki tudjuk szolgálni, egy napra se maradjanak ellátás nélkül.

Alapanyagok

 

Ételeinket kiváló minőségű, friss alapanyagokból készítjük. Gondot fordítunk arra, hogy mindig a szezonnak megfelelő, biztonságos hazai termékeket válasszuk.

Beszállítóinkkal szigorú élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzés után kötünk megállapodást. A törvényi kötelezettségeinken túl is fontos számunkra, hogy minden élelmiszer alapanyag nyomonkövethető legyen, a termőföldtől az asztalig. Csak így tudjuk garantálni, hogy ételeink egészségesek és semmilyen élelmiszerbiztonsági kockázatot nem rejtenek.

Több olyan beszállítóval dolgozunk, amelyek csatlakoztak az „Együtt a fogyasztókért” programhoz (Detki, Danone, Kométa, Unilever, Univer).  Az együttműködésben résztvevők vállalták, hogy fokozatosan csökkentik termékeikben a só, a cukor mennyiségét, a telített és a transzzsírsavak arányát, ezzel is támogatva a fogyasztók egészséges táplálkozását. De ezek a pozitív törekvések, és a közétkeztetési rendelet alapján szabályozott sócsökkentés sem rontja ételeink élvezeti értékét, mert mi friss alapanyagokkal dolgozunk, bátran bánunk a fűszerekkel. Nincs szükségünk arra, hogy a sóval fedjük el az élelmiszerek friss, eredeti ízét. Ezáltal nemcsak egészségesebb, hanem ízletesebb ételeket és ennek megfelelő receptúrákat tudunk kialakítani. Mindezt az étkeztetés élelmiszerbiztonsági színvonalának javítása, maximális megfelelősége érdekében tesszük.

Azoknál a konyháknál, ahol lehetőség van megbízható helyi termelőktől származó, fenntartható környezetben termelt alapanyagok beszerzésére, ott őket választjuk.