Sajttal szórt sült zöldséges hal, petrezselymes burgonyávalHozzávalók (4 főre):

  • 0,4 kg tonhal vagy busa
  • 0,25 kg mexikói zöldségkeverék
  • 50 ml étolaj
  • 40 g finomliszt
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 120 g trappista sajt
  • 600 g burgonya
  • 1 tk só
  • 2 ek étolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kiolvasztott halat felszeleteljük, besózzuk, pár csepp olajjal (hogy feltapadjon rá rendesen a zsemlemorzsa) megöntözzük és lisztbe, majd zsemlemorzsába mártva mindkét oldalát a felmelegített olajban átsütjük, és egy tepsibe terítjük. A visszamaradt olajon átfuttatjuk a mexikói zöldségkeveréket. Megsózzuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldség már majdnem megpuhult, az elősütött halra öntjük, sajttal megszórva sütőbe tesszük és összepirítjuk 180 fokon 10 perc alatt pirítási funkción.
A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főzni. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és egy fél perc alatt átpirítjuk rajta a petrezselymet. Hozzáadjuk a burgonyát, alaposan összekeverjük, és pár percig pirítjuk együtt.

Tápanyagértékek (1 főre) :

  • Energia: 613 kcal
  • Fehérje: 45 g
  • Zsír: 15 g
  • Szénhidrát: 70 g
Allergének

Hal
Glutén
Tej