„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Cukorral vagy cukor nélkül?

Cukorral vagy cukor nélkül? Napjainkban sokat lehet hallani arról,hogy a cukor fogyasztása nem egészséges. Valóban igaz ez az állítás? Jobban járunk, ha nem eszünk semmit, ami cukrot tartalmaz? A valóságban nincsen egészségesnek és egészségtelennek mondható étel, élelmiszer. Minden az elfogyasztott mennyiségtől függ. Vannak olyan betegségek, mint például a diabetes mellitus (cukorbetegség), ahol nem szabad hozzáadott cukrot fogyasztani, azonban ...

Bővebben »



A zab fogyasztás kedvező hatásai

A zab fogyasztás kedvező hatásai: A zab egy teljes kiőrlésű gabona, mely rendkívül kiegyensúlyozott tápanyag összetétellel rendelkezik. Nem tartalmaz glutént, de gyakran együtt termesztik a glutén tartalmú gabonákkal, vagy betakarítás, feldolgozás és tárolás során szennyeződhet vele. A gluténérzékenyek ezért óvatosan fogyasszák, csak jelölten gluténmentes zabot vagy zabpelyhet válasszanak. Fontos szénhidrát forrás, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és antioxidánsok ...

Bővebben »



4 egészséges étel, tele antioxidánsokkal

4 egészséges étel, tele antioxidánsokkal Az antioxidánsok olyan szervezetünkben és élelmiszerekben előforduló vegyületek, melyek segítenek védeni a sejtjeinket szervezetünk működése során keletkezett oxidatív stressztől, mely károsíthatja a DNS-t és más fontos struktúrákat a sejtekben. Sajnos a krónikus oxidatív stressz növelheti a krónikus betegségek kockázatát, mint például a szívbetegség, a 2. típusú cukorbetegség és a rák. (1) Szerencsére az ...

Bővebben »



Gyermekkori vitaminszükséglet

Gyermekkori vitaminszükséglet A gyermekek számára különösen fontos, hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot kapjanak az egészséges fejlődésük érdekében. Ebben a cikkben összefoglaljuk milyen vitaminokra van szükségük, és miként tudjuk biztosítani a kicsik számára. A hatályban lévő 37/2014. (IV.30.) rendelet alapján a bölcsődés (1-3 év) gyermekeknek napi 1100-1300 kcal, óvodás (4-6 év) gyermeknek 1350-1650 kcal, iskola alsós (7-10 ...

Bővebben »