„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Expressz rost és omega-3 dús kenyér házilag

A járvány kezdete óta sokak lakása mini pékműhellyé alakult, hisz próbálunk minél kevesebb időt boltban tölteni és lecsökkenteni az emberi érintkezések számát. Ennek elsődleges pontja a pékáruk készítése. Sokféle, jobbnál-jobb recepttel találkozhatunk az interneten, de ezek között böngészve alig találni olyan változatot, amit egy részről nem kell órákig keleszteni/pihentetni. Az alábbi recepttel nem csak hihetetlen gyorsan ...

Bővebben »



Az élelmiszercímkék világa

Az egészségtudatosság napjainkban szerencsére egyre elterjedtebb, melynek legalapvetőbb eleme a szervezetünkbe bevitt ételek minőségi megválogatása. Mikor bevásárlásra kerül a sor, sok összetett élelmiszer esetében laikusok számára nehezen értelmezhető és esetlegesen félreérthető a címkéken látott információ. Az alábbiakban összeszedtünk pár fontos támpontot, ami alapján könnyebb lesz megítélni a termékeket. Összetevői lista Az összetevői lista legelején mindig az az összetevő kerül féltüntetésre, mely a termékben ...

Bővebben »



Természetes védekezés a télvégi betegségek ellen

Aki szívesebben fordul a természetes orvosságokhoz betegségek kezelésekor, annak polcáról a gyömbér elengedhetetlen. A gyömbért jótékony tulajdonságainak (Görcsoldó, hányingercsökkentő, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális, antivirális és köhögéscsillapító) köszönhetően sokan gyakorlatilag orvosságként tartják számon. Ritkán jelentkeznek mellékhatásai, a gyömbért bárki nyugodtan fogyaszthatja, de azok, akik szívgyógyszert vagy magas vérnyomásra felírt gyógyszert szednek, előbb mindenképpen konzultáljanak az orvosukkal! A gyömbér ...

Bővebben »



Farsangolás tudatosan

Ha február, akkor farsang! A farsang vízkereszttől (január 6.) húshagyó keddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. (1) Az új évben ez az első alkalom, amikor országszerte a karácsonyi és szilveszteri bulizás és ételekben/süteményekben való bővelkedés újra elhatalmasodik. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos ...

Bővebben »