„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Téli immunerősítési tippek – Super pink Smoothie

Köztudott, hogy a téli időszakban szervezetünk fogékonyabb a betegségekre, hiszen a nagy hőmérséklet ingadozás, a napsütés hiánya, illetve sok esetben a vitamin és ásványianyagpótlás és a testmozgás elégtelensége legyengít minket. A réteges öltözködésen és a rendszeres sportoláson kívül még belsőleg is támogathatjuk szervezetünket, így nagy eséllyel ki is kerülhetjük, hogy a kórokozók megfertőzzenek. Táplálkozásunkban ilyenkor a legfontosabb ...

Bővebben »



Rostfogyasztás növelése a testsúlykontroll alappillére

Az újév kezdetével sokan fogadalmakba bocsátkoznak. Leggyakoribb, amivel foglalkozunk pedig a saját egészségünk, ezen belül is a súlyunk változtatásával kapcsolatos ígéretek. Januári időszakban tele vannak a konditermek, számtalan diétát felkutatnak és belekezdenek az emberek. Ahhoz, hogy motivációnk ne csökkenjen és célunkat sikeresen elérjük ma már köztudott, hogy nem az egy vagy több hetes diéta vezet, ...

Bővebben »



Halfogyasztás népszerűsítése

A halfogyasztás a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás része; így közétkeztetőként – a közétkeztetésre vonatkozó 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet előírása szerint – 10 napos periódusra vonatkoztatva a halak fogyasztását legalább egyszer biztosítanunk kell ellátottjaink számára. Törekvésünk viszont nem csak arra kell összpontosuljon, hogy ennek a szabálynak megfeleljünk, hiszen legalább ugyanennyire fontos az is, hogy a gyermekek körében ...

Bővebben »



Hogyan befolyásolja a főzés ételeink tápértékét?

Magas tápértékű ételek fogyasztásával fokozhatjuk egészségi állapotunk és ezzel együtt energiaszintünk egyaránt. Meglepő módon azonban nem mindegy hogyan készítjük el ételeinket, hiszen az elkészítési módok, a választott hőkezelés fajtája nagyban befolyásolja ételünk tápértékét. Az ételek hőkezelésével az értékes tápanyagok mennyiségi változáson mennek keresztül, ugyanakkor sok esetben szükségszerű feldolgozási forma, hiszen ezzel szervezetünk számára az ételek emészthetőségét ...

Bővebben »