„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Az ősz királya, a dió

Az orvostudomány atyja, Hippokratész volt az első, aki írásba foglalta a dió pozitív hatásait. Tanninokban és polifenolokban gazdag, nem is beszélve a többszörösen telítetlen zsírsavakról. Húsz gerezd dió kb. 2 gramm omega-3-zsírsavat (alfa-linolénsav) tartalmaz, melynek a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása felbecsülhetetlen. A dió gyümölcse, azaz a magja, más számos értékes anyagot is tartalmaz: fehérjét, ...

Bővebben »



A gyömbér szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásai

A gyömbér egy Kínából származó fűszer-, és gyógynövény. Gyökér része erős gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik. A gyömbért frissen, szárítva, porítva, olajként vagy léként használhatjuk. Fűszerként vagy kozmetikumok alapanyagaként is találkozhatunk vele. A gyömbér egyedi illata és íze a természetes olajából származik. A legfontosabb a gingerol, mely egy bioaktív vegyület, számos jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. A gyömbér ...

Bővebben »



Amit a cékláról tudni érdemes

A legtöbb embernek a cékláról a savanyúság jut eszébe. Valójában rengeteg féle fogyasztási és elkészítési módja van ennek a kiváló zöldségnek. Fogyaszthatjuk nyersen, főzve, párolva is. Készíthetünk belőle főzeléket, mártást sőt, süteményekbe is felhasználhatjuk, így csökkentve az édesség kalóriatartalmát, ezzel egyidejűleg pedig növelve tápanyag és rosttartalmát. Kevesen tudják, a céklának a levele is ízletes lehet ...

Bővebben »



Itt a sütőtök szezon!

Sokak szemében a tök nem más, mint egy alkalmi dísz Halloween-ra. Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy a sütőtök csak egy dekoráció, de érdemes újragondolni mi mindenre jó ez a csodás növény. A sütőtök rendkívül gazdag tápanyagokban, tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ennek ellenére igen alacsony a kalóriatartalma. Többféle módon lehet beépíteni az ...

Bővebben »