„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Minden, amit a spárgáról tudni érdemes

Minden, amit a spárgáról tudni érdemes Beköszöntött a tavasz, a hosszú tél után a piacon sétálgatva vagy az üzletekben fellelhetjük a friss tavaszi zöldségeket. Az egyik ilyen a spárga, melynek szezonja áprilistól június végéig tart. Miért is egészséges, miért fogyasszunk minél több spárgát? A közönséges spárga (Asparagus officinalis) a spárgavirágúak rendjébe és a spárgafélék családjába tartozó faj. Spárga Tápanyagtartalom 100 g-ban Energia 20 kcal/85 kJ Szénhidrátok 3,88 g .cukrok 1,88 g .rostok 2,1 ...

Bővebben »



Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért

Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért   Mit hívunk reggelinek? Bár egyértelműnek tűnik, hogy mit értünk reggelizés alatt, de ha szívünkre tesszük a kezünket, nehezen tudnánk egészen pontosan meghatározni a reggeli fogalmát. Hisz a 10 órakor, munka közben bekapott pogácsa és a 8 órakor, asztalnál elfogyasztott rántotta között időben és összetételben is nagy különbség van. A reggelizést kutató szakemberek ...

Bővebben »



Tejjel vagy Tej nélkül?!

Tejjel vagy Tej nélkül?! Napjainkban a tejfogyasztás kérdése megosztóvá vált a hazai és külföldi lakosság körében egyaránt, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy miért érdemes fogyasztása mellett vagy éppen ellen döntenünk. A tej egy olyan, magas tápértékkel rendelkező folyadék, amely az emlősök mirigyében keletkezik, hogy az újszülötteiket életük első hónapjaiban táplálják. Az élelmiszerboltok és termelői egységek kínálatában előforduló ...

Bővebben »



Növényi kalcium források

Növényi kalcium források A kalcium fontos szerepet játszik testünk egészséges működésében. Legismertebb tulajdonsága a csontok és fogak felépítésében és egészséges állományának fenntartásában van. Ezen felül szerepet játszik még az idegsejtek és a szív ingerképző-, és ingervezető rendszerének megfelelő működésében és izmaink összehúzódási folyamataiban. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által meghatározott ajánlott napi beviteli referenciaérték felnőtteknek 800-2500 mg/nap. Csecsemőknél (7-11 ...

Bővebben »