A közétkeztetésben dolgozó szakácsok versenyét azért rendezik meg immár nyolcadik alkalommal, mert az a legjobb inspiráció, ha országos seregszemlén mutathatják meg és fejleszthetik tovább tudásukat. Ezért az idei kiírásban is arra törekedtek a szervezők (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Nébih), hogy megmozgassák a szakácsok fantáziáját.  A feladat egy, szabadon választott magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amihez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

A 3+1 fős csapatoknak egy 3 fogásos ebédet kell megtervezni, elkészíteni és tálalni.  A menü nettó nyersanyagköltsége adagonként legfeljebb 650 forint lehet.

A versenyre jelentkezőknek az évszakhoz köthető szokások, hagyományos ízek megőrzése mellett törekedniük kell az ételek modernizálására, az étkezési kultúra fejlesztésére, a hazai, friss alapanyagok népszerűsítésére. A közétkeztetés korszerűsítését előmozdító ötleteik megvalósításához szakmai mentorok segítségét vehetik igénybe.

A nevezési határidő: 2021. március 19.