Amikor az ebéd sok helyre műanyag edényekben érkezik, az tűnik a legegyszerűbbnek, hogy abban is fogyasztjuk el. Csak melegíteni kell, és kész.
A legtöbb esetben semmiféle egészségügyi kockázattól sem kell tartani, mert a műanyagdobozok nagy része mikrózható.

Egy valamit azonban nem pótol a hirtelen melegített ebéd: az étkezés élményét. Azt, amihez a teríték is hozzátartozik, az étkezésre szánt idővel és nyugalommal együtt. Különösen a mostani időkben, amikor nem ülhetjük körbe az asztalt a szeretteinkkel és a barátainkkal, és mindnyájunknak hiányoznak a közös családi, baráti beszélgetések is. Éppen ezért lenne fontos, hogy az étkezésnek megadjuk a módját. Ameddig az étel megmelegszik, nyugodtan megteríthetünk saját tányérunkkal és evőeszközünkkel. Más lesz az étel íze, és egy apró élménnyel is szebb lesz a napunk.