Hozzávalók (10 főre)
- 0,75 kg burgonya
- 0,1 kg tarhonya
- 0,04 kg vöröshagyma
- 0,04 l napraforgóolaj
- 6 g petrezselyemzöld
- 5 g fűszerpaprika
- 2,5 l víz
- 19 g KNORR Zöldségleves alap
Elkészítés
A tarhonyát a felhevített napraforgó olajon majdnem aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rövid együtt pirítás után megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük majd felöntjük kevés vízzel.
Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és annyi vizet hozzáadva, hogy ellepje tovább főzzük
Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal. A levest felöntjük a megfelelő mennyiségűre és addig főzzük amíg a burgonya megpuhul. A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. A levesbe főzhetünk más zöldségeket, húst is. A teltebb íz eléréshez használjunk sószegény KNORR Füstölt alapot.
Tápanyag értékek (1 főre)
- Energia 152 kcal
- Zsir (össz) 4,74 g
- Telített zsírsav 0,57 g
- Szénhidrát össz. 22,41 g
- Szénhidrát (cukor) 1,16 g
- Rost, diétás 224,26 g
- Fehérje 3,62 g
- Só 1,19 g
Allergének
glutén
tojás