Amivel a szemet gyönyörködteti az ébredő tavaszi természet, azt a föld termései a testnek kínálják. Az újhagyma és a retek, a karalábé, a spenót után megérkezett az első spárga és az eper. Olyan friss gyümölcsök, zöldségek kerülhetnek mostantól az asztalunkra, amelyek vitaminokat, létfontosságú ásványi anyagokat tartalmaznak, és velük felüdülést jelentenek az emberi szervezet számára.

Hőkezelésük után kevesebb tápértékkel rendelkeznek, ezért amit csak lehet, frissen, nyersen fogyasszunk el. A ropogós zöldségek akár önmagukban, akár köretként kaphatnak helyet étrendünkben, víztartalmukat is így őrzik meg a legjobban. A tavaszi primőrök nemcsak a fogyókúrás, diétás étrend kellékei, hanem az egészséges táplálkozás alapkövei is. Amiben mértékletesen minden ételféleségnek szerepelnie kell. Tavasszal különösen igaz a mondás: minden frissen a legjobb.