Hozzávalók (4 főre):
- 0,4 kg tonhal vagy busa
- 0,25 kg mexikói zöldségkeverék
- 50 ml étolaj
- 40 g finomliszt
- 40 g zsemlemorzsa
- 120 g trappista sajt
- 600 g burgonya
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A kiolvasztott halat felszeleteljük, besózzuk, pár csepp olajjal (hogy feltapadjon rá rendesen a zsemlemorzsa) megöntözzük és lisztbe, majd zsemlemorzsába mártva mindkét oldalát a felmelegített olajban átsütjük, és egy tepsibe terítjük. A visszamaradt olajon átfuttatjuk a mexikói zöldségkeveréket. Megsózzuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldség már majdnem megpuhult, az elősütött halra öntjük, sajttal megszórva sütőbe tesszük és összepirítjuk 180 fokon 10 perc alatt pirítási funkción.
A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főzni. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és egy fél perc alatt átpirítjuk rajta a petrezselymet. Hozzáadjuk a burgonyát, alaposan összekeverjük, és pár percig pirítjuk együtt.
Tápanyagértékek (1 főre) :
- Energia: 613 kcal
- Fehérje: 45 g
- Zsír: 15 g
- Szénhidrát: 70 g
Allergének
Hal
Glutén
Tej