Szeptemberben kezdődtek, novemberben zárulnak, és mindig hétvégi napokon zajlanak a 2019-2020-as Közétkeztetési Szakácsverseny régiós elődöntői. A versenynek, amelynek csak nyertesei vannak, és ami azt a célt szolgálja, hogy a közétkeztetésben is a minőség legyen a legfontosabb követelmény.
Ezért a zsűri ennek szolgálatában álló értékelési szempontrendszert alakított ki.

Pontozzák a szakszerű elkészítést, a mai konyhaművészetnek megfelelő technológiát, a tisztaságot és a takarékos anyagfelhasználást, az ételek ízét, a hagyomány és az újszerűség megjelenését. Tíz pontot ér a régiós elődöntőben összesen szerezhető 60 ponton belül a korrekt fogyasztói tájékoztatás, a pontos, ízléses, tiszta tálalás, ami nem időrabló, és a közétkeztetésben is kivitelezhető.
Az országos döntőbe az elődöntők eredményeinek összesítése alapján a 12 legjobb teljesítményt elért csapat kerül, akiknek a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon 10 adagot kell lefőzniük a zsűri és közönség előtt 2020 februárjában.

A GasztVitál cégcsoport két csapatot is indított, eddig sikeresen véve minden akadályt túljutva a selejtezőkön. Szakácsaink a napi munkavégzés mellett szorgalmasan készülnek az újabb megmérettetésre. További sikeres felkészülést és eredményes versenyt kívánunk nekik!