Bár az EU-s társfinanszírozási időszak véget ért, az Agrárminisztérium és a NÉBIH továbbra is folytatja a nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési programot. A Maradék nélkül elmúlt 4 éve alatt a komplex oktatási program 300 ezer gyerekhez jutott el, 58 iskolában tartottak bemutató foglalkozásokat. A kutatási eredmények segítettek pontos képet kapni a lakossági élelmiszerpazarlásról: ennek köszönhetően tudjuk, hogy hazánkban 2016 és 2019 között 4%-kal csökkent az egy főre jutó éves élelmiszerhulladék, ami jelenleg 65 kg. Tematikus útmutatók is készültek az élelmiszerláncban keletkező hulladék csökkentését szolgáló jó gyakorlatokról az élelmiszer-feldolgozók, a kereskedelem, a vendéglátás és a lakosság számára.

Ezekre továbbra is szükség van, és a NÉBIH célja is változatlanul az, hogy mindenki számára alapvető normává váljon az élelmiszerpazarlás elkerülése.