Idén február első hetében rendezték meg a SIRHA vendéglátóipari szakkiállítást.
A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben idén negyedik alkalommal hirdették meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt. A pályázatra 5 kategóriában lehetett nevezni:
1. Élelmiszer és ital
2. Sütőipari-, és cukrászati termékek
3. Technológiák (konyhagépek, sütőipari berendezések, élelmiszeripari technológiák, higiéniai technológiák, szoftverek)
4. Szállodaipari termékek, bútorok, textilek, dekoráció, asztali teríték
5. Csomagolóipar és logisztika
Soha nem érkezett még annyi pályázat a rendezvény innovációs termékdíjára, mint idén: 39 hazai és külföldi gyártó gondolta úgy, hogy a csomagolásban, az élelmiszerek és italok megújításában, a konyhatechnológiában figyelemre méltó fejlesztést hajtott végre.
A nyertes pályamunkák listája több mint meggyőző:
megújuló forrásból származó hulladékgyűjtő zsák, eldobható és házilag komposztálható ételtároló edények, bambuszrostból és keményítőből készített, biológiailag lebomló és komposztálható szívószál, füst- és szagmentes, elszívó nélkül üzemeltethető olajsütő, a nagykonyhai zsíros szennyvíz integrált megtisztítása – világosan jelzi, hogy merrefelé tart az innováció. Mondhatnánk, közkívánatra a környezettudatosság felé.