A NÉBIH Minőségvezérelt Közétkeztetési programja precíz, sokrétű munkát követel meg az ágazatban dolgozóktól. Ebben nyújtott segítséget az Unilever Food Solutions kiadásában tavaly megjelent kézikönyv, ami egybegyűjtötte a hatósági szempontokat.

A második kötet bemutatóját, ami korcsoportonként tartalmazza az allergénmentes ételrecepteket, október 10-én, egy élelmezésvezetői fórummal egybekötve tartottak a Lurdy Házban. A kézikönyv ezúttal is a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, és gyakorlati táplálkozástudományi szakemberek részvételével készült.

A fórumon ismertették a közétkeztetési rendelet várható változásait. Demeter László, a Gasztvitál Cégcsoport ügyvezető igazgatója pedig a diétás étkeztetések során szerzett gyakorlati tapasztalatokat osztotta meg a hallgatósággal.
A közétkeztetési rendeletben változatlan előírás a sócsökkentés. Ezt az ételkészítésben ma már olyan, természetes összetevőjű fűszerekkel és fűszerkeverékekkel lehet megoldani, amelyek nem csorbítják az ízeket, az étkezés élményét.