A járvány kezdete óta sokak lakása mini pékműhellyé alakult, hisz próbálunk minél kevesebb időt boltban tölteni és lecsökkenteni az emberi érintkezések számát. Ennek elsődleges pontja a pékáruk készítése. Sokféle, jobbnál-jobb recepttel találkozhatunk az interneten, de ezek között böngészve alig találni olyan változatot, amit egy részről nem kell órákig keleszteni/pihentetni.

Az alábbi recepttel nem csak hihetetlen gyorsan kapjuk meg a friss kenyerünk, de még olyan hozzávalókat is belecsempészünk, amivel támogathatjuk megfelelő emésztésünk, kiegyensúlyozott vércukorszintünk és a napi omega-3 bevitelünket is egyaránt.

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 20 dkg zabliszt
  • 10 dkg zabkorpa
  • 5g szódabikarbóna
  • 2 evőkanál chia mag
  • 2 evőkanál lenmagtöret
  • 3 dl víz
  • 300g natúr joghurt
  • 1 kávéskanál só
  • tetszőleges hőálló forma

 

A liszteket, a zabkorpát egy- egy kanál chia maggal és lenmagtörettel és a szódabikarbónával összekeverjük.  Ezután hozzáadjuk a joghurtot, majd a vizet és egyenletes masszává gyúrjuk. A kapott masszát egy tetszőleges hőálló formába öntjük, majd a tetejét a maradék lenmagtörettel és chia maggal megszórjuk.

A kenyerünket 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.