Hozzávalók (4 főre):
- 4 db csirke felső comb
- 3 db fokhagyma gerezd
- 1 dl étolaj
- friss kakukkfű és rozmaring felaprítva
- só, bors
Sült zöldséges tészta
- 0,15 kg sárgarépa
- 0,1 kg ceruzabab
- fél db lilahagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- friss kakukkfű, rozmaring felaprítva
- 0,2 kg tészta
Elkészítés:
A combokat enyhén sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a zúzott fokhagymás olajjal és megszórjuk a felaprított friss rozmaringgal, kakukkfűvel. A rozmaring igen intenzív, vigyázzunk az ízesítéssel. A zöldségeket meghámozzuk és vékony hasábokra szeljük, ezután a felhevített olajon magas lángon megsütjük. Közben bő forró sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész leszűrjük és a sült zöldségekkel összepirítjuk A csirkecombokat sütőzacskóba tesszük és 180 fokon 45 percig sütjük. A végén a sütőzacskót szétnyitjuk és a csirkére rápirítunk, ezzel is segítve a sótlanság leplezését, amit a fűszerek is kompenzálnak.
Tápanyag értékek (1 főre):
- Energia: 532 kcal
- Fehérje: 28 g
- Zsír: 26 g
- Szénhidrát: 42 g
Allergén
Glutén