A parány, a ropi, a pogácsa, a pattogatott kukorica volt egykor a sláger, ha délutáni, esti nassolásról volt szó. Mert a társasági programhoz, a tévézéshez, a beszélgetéshez kell valami ízélmény is. Ahogy változtak az étkezési szokások, úgy finomodtak és korszerűsödtek a ropogtatnivalók is – talán csak az iskolai büfékben nem vették észre, hogy már nem trendi a szotyola, a mogyoró.

Az őszi iskolakezdéssel a családok egyre több időt töltenek otthon, és közös programjaik egyik elmaradhatatlan kelléke ismét napirendre kerül. Csak egy kicsit kell fordítani a szokásokon, és máris lehet egészséges, ami finom. A gyümölcsök és a zöldségek most igazán bőséges választékot kínálnak, hogy asztalunkra kerüljenek. A sárgarépa, az uborka, a paprika nemcsak feldolgozva jó, hanem nyersen, hasábokra vágva is. A gyümölcsök felszeletelve kerülhetnek a tányérra, a dió és a mogyoró pedig ízben és ásványi anyagokkal erősítheti az egészséges nassolás választékát. Lehet, hogy nem egyik napról a másikra kell átszokni a kalóriabombákról az egészséges táplálkozásra, de valahol el kell kezdeni. Ami azzal az élménnyel is jár, hogy fölfedezhetjük, milyen fantasztikus íze van az érett gyümölcsnek és zöldségnek, ha úgy fogyasztjuk el, ahogyan azt a természet adja nekünk.