Elkezdődött és az év végéig tart a szokásos téli élelmiszerlánc ellenőrzés, és a koronavírus okozta különleges helyzetben fokozottabban figyelik a higiéniai előírások betartását.
A hatósági vizsgálat érinti azokat az élelmiszer-vállalkozásokat, amelyek az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolítanak le: a hús- és húskészítmények, az édesipari termékek előállítóit és forgalmazóit. Ellenőrzésre számíthatnak a zöldség- és a gyümölcsárusok, a piacokon édességet forgalmazók is. A szakemberek fokozottan figyelik az édességeket, a szaloncukrokat, a bejgliket, a szezonális zöldségeket, a gyümölcsöket, a friss húsokat, a halakat, a haltermékeket, a füstölt húskészítményeket és a virslit. Laboratóriumban vizsgálják meg a forgalomba került mák, dió, mandula és kókuszreszelék minőségét.
Mivel a járvány miatt elmaradnak a karácsonyi vásárok, a várhatóan jelentős fogalomra való tekintettel szigorúbban ellenőrzik a házhozszállítást végző cégeket is.