Ezzel a címmel tartott előadást Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének regionális szakmai napján, amit október 3-án Békéscsabán rendeztek meg. A 2018. Év Gasztronómusa nemcsak a közétkeztetési szakácsversenyről (KÖSZ) beszélt nagy lelkesedéssel, hanem a közétkeztetésben dolgozó szakácsok munkájáról is. A karrier és a siker minden szorgalmas követője előtt nyitva áll. Saját pályaképével illusztrálta, milyen élményekben lehet részük azoknak a fiatal szakácsoknak, akik vállalják a megmérettetést az itthoni és külföldi szakácsversenyeken.

Cégcsoportunk két csapattal is képviselteti magát a 2019/2020-as Közétkeztetési Szakácsversenyen, melyre szorgalmasan készülnek kollégáink, továbbá Pákozdi Norbert séfünk a verseny felkészülésen túl november végén teszi mestervizsgáját.

Zentai Andrea, az OGYÉI főosztályvezetője a közétkeztetési rendelet közelgő módosítása előtt azt összegezte, hogy milyen javaslatokat tesznek a törvényalkotónak. Szeretnék például elérni a pékáruk sótartalmának minimális szintre csökkentését. A cukorfogyasztás visszaszorítása azonban sikeresnek mondható, és jelentősen javult a közétkeztetésben felszolgált nyers zöldség és gyümölcs aránya is.