Nemcsak kenyeret sütni tanultunk meg a karantén alatt, hanem egyfajta érzékenységet is az élelmiszerbiztonság iránt. Reméljük, tartós lesz az a figyelem, amivel ételeinket, alapanyagainkat illetjük a vásárláskor és a fogyasztáskor, a tároláskor is.

A tapasztalatokat, és az újraindult életben szerzett kirívó eseteket egyszerűen jelenthetjük ma már az illetékes hatóságnak, a NÉBIH-nek, mert július 1-én új chat alkalmazást indítottak. Azokat a bejelentéseket várják, amelyek kirívó esetekről tudósítanak, és laikus szemmel is sértik az élelmiszerbiztonságot. A piacokon nem minden árus portékájából vásárolunk, mert ránézésre sem bizalomgerjesztő egyikük sem. Azért, hogy ne történjen baj senkivel, például ilyenkor is érdemes igénybe venni a Nébo-t. A vonal másik végén egy igen türelmes intelligens robot figyeli szavainkat, és reagál az elmondottakra.

Nébo a hét minden napján, napi 24 órában válaszol a hivatalt a Facebook Messenger felületen felkereső ügyfelek kérdéseire, és fogadja az élelmiszerbiztonsági bejelentéseket. A bottal egy chat felületen keresztül tudunk párbeszédet folytatni a hivatal virtuális képviselőjével. A kedves és kommunikatív robotot minden érdekli a termőföldtől az asztalig.