Sikeres volt a GasztVitál bemutatkozása a közétkeztetési szakácsversenyen

 

Az Oldalas magazin különdíját kapta a GasztVitál csoporthoz tartozó Pannon Menza Kft. az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen.  Pákozdi Norbert és Krausz András séfek képviseletében a cég először mutatkozott be szakmai versenyen, és az elismerés szerint ez jól sikerült.

Idén az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete nyolcadszor rendezte meg a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában az OKÉS-t. A május 25-i döntőn 12 csapat mérte össze tudását. A verseny kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése volt, a fenntartható gasztronómia fókuszba állítása. Az idei verseny erre a tematikára épült: „Táplálékérzékenység a közétkeztetésben”.

 

A döntőben a csapatoknak háromfogásos menüt kellett elkészíteniük, egy alacsony nyersanyagnormából: nettó 350 Ft/fő. Kötelezően felhasznált alapanyag volt a vadhús a laktózmentes biotej.