Január 15-től nemzeti zászlóval is fel kell tüntetni a nagyobb boltok húspultjaiban a friss sertéshúsok származási helyét. Ezzel nemcsak pontos tájékoztatást kapnak a vásárlók a sertéstartás és vágás helyéről, hanem ugyanazt a nyomonkövethetőségi lehetőséget is, mint a csomagolt húsoknál.

Ezek a fontos élelmiszerbiztonsági szempontok összecsengenek az erősödő fogyasztói tudatossággal: felmérések bizonyítják, hogy egyre többen figyelnek az élelmiszerek ökológiai lábnyomára. Az újfajta, zászlós jelzés éppen arra fogja felhívni a figyelmet, hogy a hazai termékeknél kisebb a környezeti terhelés, mert az import árukét jelentősen növeli a szállítás.  

A most bevezetett rendelet egy 2019-es uniós jogszabályon alapul, amelynek magyarországi bevezetését szakmai szervezetek és az érdekelt gazdasági szereplők kezdeményezték tavaly év elején. A jogszabály egyelőre csak a sertéshúsra vonatkozik, de pozitív tapasztalatok esetén várható, hogy a csirke- és a marhahúsra is kiterjesztik.

Cégcsoportunk alapanyagbeszerzés folyamán beszállítóitól, minden alkalommal szigorúan ellenőrzött és tanúsítvánnyal ellátott alapanyagokat vásárol.