Október 11. az Elhízás Világnapja, ezért is aktuális foglalkozni az egészséges étrend-tervezéssel.

A túlsúly és az elhízás a hazai felnőtt lakosságnak több mint a kétharmadára jellemző, és egyre jobban érinti a fiatalabb generációkat is, mert minden negyedik-ötödik gyermek is túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már 1998-ban krónikus betegségnek nyilvánította az elhízást, ami számos más krónikus betegség előidézője is lehet. Ezek megelőzése kiemelten fontos a népegészségügyi helyzet szempontjából, és természetesen az érintetteknek is érdeke, hogy megismerjék és életük részévé tegyék a kiegyensúlyozott táplálkozást.

Ezért hirdette meg országos receptverseny pályázatát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.  Amint a felhívásban olvasható, a cél a tudatos étrendtervezés, és hogy kellő mértéktartással, a főzési alapismeretek elsajátításával egészségesebb táplálkozási szokások honosodjanak meg.

A MDOSZ a Kor Kontroll Társasággal közösen írta ki a „FŐZZ MÁSKÉPPEN” című országos receptversenyét, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű ételeket fogyasszanak az emberek. Ezért a jó recepteket közzé fogják tenni. Az eredményhirdetés és a díjátadás 2018. november 30-án lesz a Magyar Elhízástudományi Társaság XXVI. Kongresszusán, Budapesten.

A pályázati anyagokat elektronikus formában várják a következő címre: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

A receptverseny részletei itt olvashatók: http://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Miert-irtuk-ki-Orszagos-receptversenyunket-a-Magyar-Elhizastudomanyi-Tarsasaggal-kozosen