A nyári szabadság hetei alatt mindenki hajlamos az impulzív táplálkozásra, mert a strandok, az utcai árusok, a fagyizók csábításának nehéz ellenállni. A szeptemberi becsengetéssel azonban vissza kell térni a rendszeres étkezéshez. Újra meg kell szokni, hogy levessel kezdjük az ebédet, és nem hagyjuk el a friss gyümölcsöt, zöldséget sem.
A változatos étrend nemcsak többféle ízélményt nyújt, mint a hamburger-sült krumpli-kóla napi fogyasztása, hanem tartalmazza minden korosztály számára a szükséges vitaminokat, tápanyagokat. A dietetikusok éppen azért vesznek részt az étlapok összeállításában, hogy mennyiségi és minőségi szempontból is mindenki ahhoz az ételhez jusson, amelyikre a szervezetének szüksége van.

Természetesen ugyanilyen fontos, hogy a közétkeztetésben szolgáltatott ételek finomak is legyenek. A GasztVitálnál ezért szeretjük, ha üres tányérok mennek vissza a konyhára.
A szakácsok felelőssége, hogy ízletes legyen az étel, de emellett szükség van a legmodernebb eszközökre is, amelyek a legkíméletesebb eljárásokkal készítik az ételeket. Erre a háztartási konyhai készülékek nem is mindig alkalmasak. Ezért ami a GasztVitál konyháiról kikerül, abban biztos, hogy minden értékes tápanyag benne van.