Összetevők (1 adagra)
- Búzaliszt 100g
- Só 0,6g
- Tojás 1db
- Köles 40g
- Csirkemáj 100g
- Majoranna 0,6g
- Fekete bors 0,2g
- Fokhagyma 4g
- Laktózmentes tej 1,5% 60ml
- Aszalt paradicsom 10g
- Újhagyma (zöldje) 10g
Lisztből, tojásból gyúrt tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
A kölest sós, lobogó forró vízben készre főzzük. A csirkemájat hagymával és készre sütjük. A kész csirkemájat aprító gépben pürésítjük, majd a készre főzött kölessel összekeverjük és ízesítjük sóval, feketeborssal, majoránnával. A tésztát kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk, derelyevágóval vagy késsel tetszőleges alakban formázzuk. Két formázott tészta közé betöltjük a köleses csirkemájat és a szélét villával nyomkodva lezárjuk, majd készre főzzük. Ezután elkészítjük a laktózmentes hagymamártást is. Serpenyőben vajat melegítünk, finomra vágott újhagymát és fokhagymát lepirítjuk, a laktózmentes tejjel összeforraljuk, sóval ízesítjük. A legvégén a készre főzött raviolira öntve tálaljuk.
Allergén: glutén, tojás, tej, kén-dioxid, szulfitok