Összetevők (1 adagra)

  • Búzaliszt 100g
  • Só 0,6g
  • Tojás 1db
  • Köles 40g
  • Csirkemáj 100g
  • Majoranna 0,6g
  • Fekete bors 0,2g
  • Fokhagyma 4g
  • Laktózmentes tej 1,5% 60ml
  • Aszalt paradicsom 10g
  • Újhagyma (zöldje) 10g

Lisztből, tojásból gyúrt tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.

A kölest sós, lobogó forró vízben készre főzzük. A csirkemájat hagymával és készre sütjük. A kész csirkemájat aprító gépben pürésítjük, majd a készre főzött kölessel összekeverjük és ízesítjük sóval, feketeborssal, majoránnával. A tésztát kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk, derelyevágóval vagy késsel tetszőleges alakban formázzuk. Két formázott tészta közé betöltjük a köleses csirkemájat és a szélét villával nyomkodva lezárjuk, majd készre főzzük. Ezután elkészítjük a laktózmentes hagymamártást is. Serpenyőben vajat melegítünk, finomra vágott újhagymát és fokhagymát lepirítjuk, a laktózmentes tejjel összeforraljuk, sóval ízesítjük. A legvégén a készre főzött raviolira öntve tálaljuk.

Allergén: glutén, tojás, tej, kén-dioxid, szulfitok