November 18. és 24. között negyedik alkalommal rendezték meg Budapesten és a világ más nagyvárosaiban az Olasz Gasztronómiai  Világhetet.

Amelynek középpontjában az olasz minőségi konyha, az olasz vidékek története, az olasz konyhaművészet irányzatai és a mediterrán étrend állt – mindez a tudatos táplálkozás és ízléskultúra jegyében.

Ezzel megvan a válasz arra a kérdésre, hogy miért az olasz gasztronómia a legnépszerűbb a világon. Azért, mert friss alapanyagokat használ, helyi termékeket, autentikus zöldségeket-gyümölcsöket, friss húsokat és halakat. Olyan módon állítja össze az emberek mindennapi étrendjét, hogy az az egészséget támogatja. Ennek példájaként választották az idei gasztronómiai világhét kiemelt termékeinek a rizottót, a pármai sonkát, a parmezánt, a modenai balzsamecetet, az extra szűz olívaolajat és az olasz bort.