Napjaink egyik legégetőbb kérdése a fenntartható élelmezés. A téma aktualitása kapcsán fenntartható élelmiszeripari megoldásokra írt ki pályázatot a hazai METRO nagykereskedelmi cég. A feladat megmozgatta a fiatalok fantáziáját, és olyan kreatív megoldások születtek, mint például a zöldség alapú pizza tészta, a növényi alapú, vegán étrendbe illeszthető tejberizs, a zöldségrúd, a zöldségekből készített, gluténmentes „húsgolyó”, a növényi alapú kenőkrémek és az újragondolt zöldségek.

A számos kitűnő megoldás közül a zsűri a Spájz girls csapat 
 „Veggievable” ételét helyezte a dobogó legfelső fokára.

Ezt a mirelit zöldség rudacskát lencsés-paradicsomos és babos-kukoricás ízesítésben tervezték, és azt teljesen vegán, gluténmentes, laktózmentes, valamint cukormentes formában készítették el. A csapat számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy olyan terméket alkossanak, ami széles körben kielégíti az egyre tudatosabb fogyasztói igényeket, és a lehető legkevésbé terheli környezetünket.