„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Cikkek

Okostányér

Tavaly év novemberében, másfél évvel a hazai felnőtt lakosságnak szóló táplálkozási ajánlások kidolgozása után, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kiadta a 6-17 éves korosztály számára is iránymutató javaslatokat, „OKOSTÁNYÉR® 6-17 éveseknek” elnevezés címén. A korábbi házikó vagy piramis ábrázolást, felváltotta a tányér jellegű megjelenítés, melyben már élelmiszer csoportonként, és adagolási mennyiségekkel együtt taglalják a korosztályok ...

Bővebben »Só nélkül is lehet ízletes az étel

Temérdek cikk és vélemény látott napvilágot a só-fogyasztásról. Nem kisebb a megosztottság a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendelettel kapcsolatban sem (37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet.) Ez többek között a sófogyasztás korlátozását is célul tűzte ki, szabályozva a közétkeztetők ételkészítési gyakorlatát is.

Bővebben »