„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Cikkek

Mikor van a legalkalmasabb időpont bevenni a vitaminjainkat?

Mikor van a legalkalmasabb időpont bevenni a vitaminjainkat? A tél és a hideg idő beköszöntével túlnyomó többségünk vitaminokat szed, hogy szervezetünk akadály nélkül leküzdhesse az időszakkal járó vírusos és bakteriális támadásokat. Nem minden vitamin bomlik le ugyanolyan módon a testben, ezért célszerű tudni, hogy mikor érdemes beszedni a legjobb hasznosulás érdekében. Multivitamin készítmények: A multivitamin készítmények vegyesen tartalmaznak zsírban- ...

Bővebben »



Új év – új szokások

Új év – új szokások Az év végével mindenki számba veszi mit csinált jól és rosszul, min szeretne az új évben változtatni. Heves felindulásból éjfélkor megfogadunk egy vagy több dolgot, amit az újonnan, tiszta lappal indított évünkben be szeretnénk tartani, hogy közelebb kerülhessünk céljainkhoz. Íme a leggyakrabban előforduló fogadalmak: • Rendszeres sportolás, mozgás elkezdése/újrakezdése • káros szenvedélyekről való leszokás • egészséges ...

Bővebben »



Meglepő igazság a banánról

A legtöbb ember könnyen meg tudja különböztetni, hogy az adott élelmiszer zöldség vagy gyümölcs kategóriába tartozik-e. A különböző gyümölcsfajok közötti különbség azonban kevésbé világos. A meglepő igazság pedig az, hogy a banán a bogyós gyümölcsök kategóriájába sorolható. A bogyós gyümölcs szóról az apró szem es, kis termésekre asszociálunk, ennek ellenére botanikailag pl. a szamócát, málnát és szedret sem oda ...

Bővebben »



Három gyönyörű ehető virág, potenciális egészségügyi előnyökkel

Kertünk és szobánk díszeként gyakran tartunk virágos növényeket, azonban ritkán fordulnak elő tányérunkon, vacsoránk vagy ebédünk részeként. Szeretnék ismertetni 3 olyan ehető virágot, melyek nem csak szép ékei lehetnek otthonunknak, hanem finom és egészséges táplálékként is gondolhatunk rájuk. 1. Hibiscus A növény virága akár 15 cm átmérőjű is lehet, szubtrópusi vagy trópusi éghajlaton honos. Rengeteg színben pompázhat, beleértve a ...

Bővebben »