„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)
Cikkek
Legyen közismert a tudatos étrendtervezés!
Október 11-e az Elhízás Világnapja. A túlsúly és az elhízás a hazai felnőtt lakosságnak több mint a kétharmadára jellemző, és egyre jobban érinti a fiatalabb generációkat is, mert minden negyedik-ötödik gyermek is túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít. Ezért hirdette meg országos receptverseny pályázatát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Bővebben »A diákcsemegék megbízható nassolnivalók
A fiatalok és a felnőttek körében is népszerű diákcsemegéket vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Ennek során a hivatal szakemberei 14 termék mikotoxin, penész és növényvédőszer-maradék vizsgálatát végezték el.
Bővebben »Tanévkezdés: vissza az egészséges étkezéshez
A nyári szabadság hetei alatt mindenki hajlamos az impulzív táplálkozásra, mert a strandok, az utcai árusok, a fagyizók csábításának nehéz ellenállni. A szeptemberi becsengetéssel azonban vissza kell térni a rendszeres étkezéshez. Újra meg kell szokni, hogy levessel kezdjük az ebédet, és nem hagyjuk el a friss gyümölcsöt, zöldséget sem.
Bővebben »Első 1000 nap
A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület nevéhez fűzödik az „Első 1000 Nap” edukációs program megalakulása, mely a hazai szakembereket fogja össze és tükrözi a nemzetközi irányelveket. A program célkitűzése, hogy a helyes táplálkozás kialakítására ösztönözze a szülők figyelmét. Jelen tudásunk szerint a fogantatás pillanatától számított első 1000 nap (gyermek 2 éves koráig tart) táplálkozási szokásai ...
Bővebben »