Nincsen már sztár szakácskönyv nélkül, betegség ajánlott ételek nélkül, évszakok, helyzetek, nemzetközi konyhák receptgyűjtemény nélkül. A könyvpiac e sajátos szegmensében most mégis üdítő kivételt jelent egy szakácskönyv, amelynek nemcsak a receptjeit érdemes kipróbálni. Hanem a mögötte meghúzódó társadalmi felelősségvállalást is.

Röviden így lehetne összefoglalni a Bethesda Gyermekkórház különleges szakácskönyvét, ami az idei Semmelweis napra jelent meg. A kötet azoknak készült, akik szeretnék megismerni az egészségügyben dolgozók emberi arcát.  Benne a kórház munkatársainak receptjeivel, és zavarba ejtően őszinte történeteivel. Az ötlet és a válogatás Bese Tamásnét dicséri, aki fölismerte, hogyan lehet emberközelbe hozni az orvosokat, ha a fehér köpenyt konyhaira cserélik. Így tudhatjuk meg, hogyan készül a főigazgató gyógyteája, az égéssebész sztrapacskája, a főnővér lecsója, a gyógytornász túrós nudlija, a gasztroenteorológus bablevese, a kórház-higiénikus almás pitéje.

Akik megrendelik és megveszik a könyvet, azok nemcsak egy szakácskönyvvel lesznek gazdagabbak, hanem a gyermekkórházat is támogatják.