Évről évre több érdeklődőt vonz A kenyér lelke fesztivál, amit hagyományosan augusztus 19-én és 20-án rendeznek meg. A látogatók egyre nagyobb része nemcsak kóstolni érkezik, hanem saját kenyérsütési gyakorlatát is szeretné megosztani, megvitatni másokkal. Az idei, hatodik rendezvény ebből a szempontból formabontó volt, mert soha nem sütöttek még annyian kenyeret otthon, mint a vírushelyzet kirobbanása után.

Tekintsük úgy, hogy ez a járvány egyik pozitív hozadéka. Mert sok családban most döbbentek rá, hogy milyen egyszerű és mennyire nagyszerű dolog a kenyérsütés. Hiszen nem kell hozzá más, csak liszt, víz és só. És persze a legfontosabb, hogy lélekkel készüljön, odafigyeléssel, szeretettel. Lehet, hogy a házi sütőkből kikerült veknik küllemre, az ipari formákhoz képest sok kívánnivalót hagynak maguk után, de hogy az otthon készült kenyér illatával semmi más nem tud vetekedni, az egészen biztos.

Aki megtanulja érteni és tisztelni a kenyeret, az az ételeivel és az életével kapcsolatban is igényesebbé válik.