Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat.  Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.

 

Aktuális hírek

 

Biztonságosak a magyar élelmiszerek

Nemcsak a hazai hatóságok figyelik és ellenőrzik rendszeresen az élelmiszeripari termékek minőségét, megbízhatóságát, az alapanyagokat és a belőlük készült ételeket, hanem az Európai Unió illetékes szerve is. Már 39 éve működik nagyon eredményesen az az élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszer (RASFF), amelyik az ellenőrök, de akár a fogyasztók jelzései alapján akkor adja ki a nemzetközi ...

Bővebben »Szomorú az iskolai időmérleg

Megdöbbentő, hogy milyen eredménnyel zárult az a felmérés, amelyik azt vizsgálta, hogy mennyi idő jut az ebéd elfogyasztására az iskolákban. Sajnos a kapkodva elfogyasztott étel nem támogatja a szakma egészséges táplálkozási törekvéseit, így ez a terület további figyelmet igényel.

Bővebben »Elkészült az országos iskolai menzakörkép

Az elmúlt három évben jelentősen javult a közétkeztetésben szolgáltatott ételek minősége, számos új, egészséges étel jelent meg a menzákon, és a szolgáltatók törekednek arra, hogy a hagyományos ételeket korszerűbben készítsék el – összességében ez derült ki abból a hatásvizsgálatból, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízásából készített az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Bővebben »Miskolci konyhaátadó 2018 Augusztus

A 2018-19-es iskolakezdés előtt, ünnepélyesen átadásra került Miskolcon a város vezetősége, az ellátott intézmények vezetői, a média és a szakma nagynevű képviselői előtt az ország egyik legnagyobb és legmodernebb közétkeztetési konyhája.

Bővebben »Elkezdődött a nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzés

Nyári szezonális ellenőrzést rendelt el július 1-jétől Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára. Az akció a már megszokott, hagyományos célterületek és termékek mellett, számos új ellenőrzési szemponttal bővült, ennek köszönhetően az eddiginél szélesebb körű vizsgálatot tartanak a nyári hónapokban.

Bővebben »Felmérés készül a vendéglátásban dolgozók pszichés állapotáról

A közétkeztetésben dolgozó szakácsok, konyhalányok ugyanazoknak a terheléseknek vannak kitéve, mint kollégáik a kereskedelmi vendéglátásban, és ezek jelentős munkahely biztonsági zavarokat okozhatnak, ezért ezen kockázati tényező kiküszöbölésére különösen odafigyelünk.

Bővebben »Csökken az üdítők cukortartalma

A közétkeztetés számára előírt cukormennyiség azóta vita tárgya, hogy megszületett az EMMI-rendelet. Jó hír az egészséges táplálkozás és az élelmezésvezetők számára, hogy a hazai gyártók csökkentik az üdítők cukortartalmát.

Bővebben »