Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat. Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.
Aktuális hírek
Kisiskolások vetélkedhetnek, nyereményük a tudás
Kisiskolások vetélkedhetnek, nyereményük a tudás Az élelmiszerpazarlás csökkentését, az élelmiszerbiztonsági ismeretek terjesztését is a legfiatalabbaknál, a kisiskolásoknál kell kezdeni. Ennek szellemében indítja el idén is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt az online kvíz versenyt, ami a pazarlás megelőzése mellett az élelmiszerbiztonság szabályaira is felhívja a gyerekek figyelmét. A 4., 5., 6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett, három részből álló ...
Bővebben »Diétás konyha megnyitó
2018. év végén újabb beruházásoknak köszönhetően cégünk megnyitotta új, diétás étrend kiszolgálására specializálódott budapesti konyháját.
Bővebben »Hagyomány és korszerűség a Közétkeztetési Szakácsverseny
Hagyomány és korszerűség a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020. évi feladata Megjelent a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020. évi versenykiírása, eszerint az idei téma a nyári ételek lesznek. A verseny 3 fordulós, a selejtezők június 25-ig lezárulnak. A régiós elődöntőket szeptember és november között rendezik meg, az országos döntőt pedig 202 februárjában tartják. A KÖSZ-re május 23-ig jelentkezhetnek azok ...
Bővebben »Nem mese az élelmiszerbiztonság
Nem mese az élelmiszerbiztonság Új, oktató mesekönyvvel bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oktatási programja. Az elsősorban 3. és 4. osztályosoknak szóló „Mese habbal, szülinappal” című kötetet Zsigó Róbert államtitkár mutatta be február 20-án a Csillaghegyi Általános Iskolában. Beszédében kiemelte, hogy a NÉBIH mesekönyve, Gévai Csilla munkája arra reflektál, hogy a mai világban a gyermekek egyre kevésbé tudják ...
Bővebben »Elindult a GasztVitál Fitt
2019. február 11.-én megnyitotta a nagyközönség előtt is kapuit a GasztVitál Fitt konyha, hogy bárki egészségesen fogyaszthasson finomat akár otthon, akár a munkahelyén. A legjobb alapanyagokból készült ételekkel várjuk leendő fogyasztóinkat. Megtalálhatóak kínálatunkban a nőknek és a férfiaknak is külön kalória szerint lebontva egyes étrendjeink, melyeket napi, 4 étkezéses menükben és ingyenes, budapesti házhoz szállítással bárki megrendelhet. További ...
Bővebben »Divatba jött a közétkeztetés
Divatba jött a közétkeztetés Szakácskönyvet írni is, venni is jó. A könyvesboltok év végi kínálatában ez a tendencia már évek óta jól látható, de idén történt meg az az áttörés, ami a közétkeztetésben dolgozók szívét is megdobogtathatja. Feltűnően sok könyv készült ugyanis a laikusoknak, amelyek a szülőknek, a pedagógusoknak, az intézményvezetőknek közérthetően magyarázzák el például a tápanyagok ...
Bővebben »Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!
Bővebben »
Nyomtatásban is megjelent az átdolgozott GHP
November végén már nyomtatásban is, 10 ezer példányban megjelent az Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához (GHP) című kiadvány második, átdolgozott kiadása. Ebben a NÉBIH szakemberei a szakmai szervezetek képviselőit tömörítő GHP Munkacsoporttal közösen vállalkozási kategóriánként gyűjtötték össze a közétkeztetők számára is alapvető követelményeket.
Bővebben »Terítéken a burgonya
Ezzel a címmel tartott egész napos szakmai konferenciát a NÉBIH november 29-én a budapesti Herman Ottó Intézetben.
Bővebben »A közétkeztetés a családok évében
Az Unilever Food Solutions a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai partnerségével rendezett szakmai konferenciát november 6-án a Lurdy házban. Több mint 150 fővárosi és vidékről érkező szolgáltató hallgatta a közétkeztetés speciális kihívásairól szóló előadásokat.
Bővebben »