Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat.  Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.

 

Aktuális hírek

 

Ha nyár, akkor élelmiszerellenőrzés

Augusztus 20-ig tart a NÉBIH akciója, amelyben a fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszerforgalmazókat és vendéglátókat ellenőrzik, valamint kiemelten kezelik az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetését. Fontos, hogy gyermekeink a nyári táborozás idején is ellenőrzött keretek közt készített, megfelelő módon szállított és tálalt ételhez jussanak. Az ellenőrök minden helyszínen vizsgálják a fenti feltételeket, valamint azt, hogy a vendéglátó szolgáltatók ...

Bővebben »



Töretlen a magyar konyha népszerűsége

Amit a vendéglősök és a közétkeztetők a gyakorlatból tudnak, azt egy júliusi felmérés is igazolt: az internetezők nagy többségének a magyar konyha a kedvence. A Bónusz Brigád és a GKI Digitalnak az étterembe járási szokásokról készített kutatása azt is rögzítette, hogy az újdonságok kipróbálására 2000-5000 forintot szánnak, és mielőtt elmennének egy új étterembe, az interneten ...

Bővebben »



Megjelent az élelmiszerforgalmazás higiéniai útmutatója

Az élelmiszerlánc minden elemében fontos a jó higiéniai gyakorlat ismerete és betartása, mert csak ez garantálhatja a biztonságos ételkészítést. Július elejétől új ágazatra, a kiskereskedelmi élelmiszerforgalmazásra is kidolgozták a szakemberek a szabálygyűjteményt. Mostantól ezzel együtt a húsiparban, a sütőiparban és a tejiparban dolgozó vállalkozások számára elérhető a jó higiéniai gyakorlati útmutatója (GHP). Az útmutató a megvalósítható, ...

Bővebben »



Jó bizonyítvány az élelmiszerbiztonságról

Jó bizonyítvány az élelmiszerbiztonságról A biztonságos élelmiszer egyformán érdeke a termelőnek és a fogyasztónak is. Hogy kettejük bizalmi viszonya hogyan áll, azt térképezte fel az Eurobarometer 2019 áprilisában végzett felmérése, ami az élelmiszerbiztonság fogyasztói megítélését vizsgálta az Európai Unió országaiban. Az eredmények alapján a vásárlók számára a származás helye, az ár és az íz mellett az élelmiszerbiztonság ...

Bővebben »



A GasztVitál is nevezett a Szerethető Munkahelyek Díjra

Cégünk benevezett a dreamjo.bs szervezésében meghirdetett Szerethető Munkahelyek Díjra. Melyet az alábbi linken meg is lehet tekinteni: https://dreamjo.bs/hu/company/gasztvital

Bővebben »



Mint egy király?! avagy a reggeli fontossága

Mint egy király? Bár lassan megdőlni látszik a régi mondás, amely szerint úgy kell reggelizni, mint egy király, azért a reggeli, mint napindító étkezés fontossága elvitathatatlan. Az pedig, hogy mennyire erős a szülői minta ereje, egy japán kutatás bizonyította be. Ebben azt vizsgálták, milyen hatást gyakorol a gyermek reggeli étkezésére és testtömegének későbbi alakulására az, ha a ...

Bővebben »



Gyere-Nap a Diósgyőri várban a GasztVitállal!

Gyere-Nap a Diósgyőri várban! 2019. június 1-én a Diósgyőri várban került megrendezésre a Gyere-Nap, melyre idén is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Színes programok, játékok és koncertek (Tolvai Renáta és az Apacuka zenekar) várták a kicsiket és nagyokat. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 2014-ben Dunaharasztiban, 2015-ben Szerencsen, 2018-ban pedig Diósgyőrben indította el a három évre szóló, gyermekkori elhízás ...

Bővebben »



Sikeres volt a GasztVitál bemutatkozása a közétkeztetési szakácsversenyen

Sikeres volt a GasztVitál bemutatkozása a közétkeztetési szakácsversenyen   Az Oldalas magazin különdíját kapta a GasztVitál csoporthoz tartozó Pannon Menza Kft. az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen.  Pákozdi Norbert és Krausz András séfek képviseletében a cég először mutatkozott be szakmai versenyen, és az elismerés szerint ez jól sikerült. Idén az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete nyolcadszor rendezte meg a Felcsúti ...

Bővebben »



Az elégedett vendég

Az elégedett vendég Forgács Attila gasztropszichológus tartott előadást a Piqniq Budapest április 3-i rendezvényén, és hallgatóival azt a kérdést járták körbe, hogy milyen pszichológiai tényezők befolyásolják az emberek ételválasztását.  Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy az evés rendkívül konzervatív dolog. Sokan kutatják az ismeretlen ételtől irtózás jelenségét, a neofóbiát. Ennek egyrészt evolúciós gyökerei vannak, másrészt a hagyományok határozzák meg, ...

Bővebben »



Biztonságos tisztítószerekkel érhető el a tökéletes tisztaság

Biztonságos tisztítószerekkel érhető el a tökéletes tisztaság A közétkeztető szakma számtalan gondja fölvetődött a KÖZSZÖV-nek azon a szakmai napján, amit Kecskeméten tartottak március 20-án. Több előadás is foglalkozott a tisztaság kérdésével, annak kapcsán, hogy piacon vannak a legkorszerűbb tisztító- és fertőtlenítő szerek, sőt, azok hamisítványai is. A tisztítószerekre minden szakmabelinek gondot kell fordítania, nagy körültekintést igényel a beszerzőtől a ...

Bővebben »