Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat. Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.
Aktuális hírek
Zászlók a pultban
Január 15-től nemzeti zászlóval is fel kell tüntetni a nagyobb boltok húspultjaiban a friss sertéshúsok származási helyét. Ezzel nemcsak pontos tájékoztatást kapnak a vásárlók a sertéstartás és vágás helyéről, hanem ugyanazt a nyomonkövethetőségi lehetőséget is, mint a csomagolt húsoknál. Ezek a fontos élelmiszerbiztonsági szempontok összecsengenek az erősödő fogyasztói tudatossággal: felmérések bizonyítják, hogy egyre többen figyelnek az ...
Bővebben »A hopp és a kopp
Már évek óta látszik, hogy melyik az a két iparág, amelyiknek a január a legerősebb hónapja: a fitnesz klubok és a zöldségforgalmazók. Az előbbi érthető, mert az ünnepi lakomákat menetrendszerűen követik az életmódváltási fogadalmak. Ráadásul jó szokás lett edzőtermi bérletet ajándékozni karácsonyra. És jó az is, hogy az év elején megugrik a zöldségek, gyümölcsök forgalmazása. Amióta ...
Bővebben »Legyen egészséges, ami finom
A világ leghíresebb séfjei minden év elején közzéteszik ajánlásukat arról, mik lesznek a legerősebb gasztronómiai trendek. Az idei esztendőre is vonatkozó áramlatok: az egészségesebb konyhák, a kenyér forradalma, a fenntarthatóság és környezetvédelem a gasztronómiában – évről évre nagyobb szerepet kapnak az éttermek gyakorlatában. Dicséretes, hogy éppen a mintaadó séfek állnak a tudatos főzés mellé, akiket ...
Bővebben »Legyen tudatos az ünnepi lakomázás is!
Rossz hír, de igaz: szervezetünk megbízhatatlanul informál bennünket arról, hogy mennyi étel lenne az elég. Ezért az az általános, hogy alábecsüljük az egyszerre elfogyasztott élelmiszer mennyiségét, aminek egyenes következménye, hogy többet eszünk a szükségesnél. A megfontoltság nélküli evést az teszi veszélyessé, hogy szinte soha nem vagyunk a tudatában annak, hogy túlléptünk a határon. Azért, mert egy ...
Bővebben »A közös főzés is ünnep
A karácsonyi ünnepkör kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekekkel együtt készüljenek az ételek. A legkisebbek ilyenkor nemcsak a főzés csínját-bínját tanulhatják meg, hanem megtapasztalhatják azt is, hogy mennyi munkába és fáradságba kerül, ameddig az alapanyagokból elkészül az ebéd. És ha megismerik a főzés élményét, akkor remélhetjük, hogy figyelni fognak arra is, minél kevesebb étel végezze ...
Bővebben »Legyen trendi a juh és a kecskehús fogyasztása
A sertés-, marha-, csirkehús kedvelői -. legyenek akármilyen ínyencek is – csak ritkán fogyasztanak juh és kecskehúst, pedig ezek nemcsak különlegesek, hanem roppant egészségesek is. Ezért indította el népszerűsítő kampányát december 11-én az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség. A húsvétig tartó kóstoltatások és rendezvények fókuszában az áll, hogy a ...
Bővebben »Az étel lelke
Így hívták a kenyeret régen, és a lényeg semmit nem változott. Örvendetes viszont, hogy az egészséges életmód mai divatjának köszönhetően reneszánszukat élik a kovásszal készült pékáruk. Ezt térképezte fel a legfrissebb kutatás, amelynek összegzéséből az is kiderült, hogy az adalékmentesség, a természetes alapanyagok és a hagyományos eljárással készülő termékek egyre jobban felértékelődnek a magyar vásárlók ...
Bővebben »Mit fog enni majd a Z generáció?
Napjaink egyik legégetőbb kérdése a fenntartható élelmezés. A téma aktualitása kapcsán fenntartható élelmiszeripari megoldásokra írt ki pályázatot a hazai METRO nagykereskedelmi cég. A feladat megmozgatta a fiatalok fantáziáját, és olyan kreatív megoldások születtek, mint például a zöldség alapú pizza tészta, a növényi alapú, vegán étrendbe illeszthető tejberizs, a zöldségrúd, a zöldségekből készített, gluténmentes „húsgolyó”, a ...
Bővebben »A világelső olasz gasztronómia
November 18. és 24. között negyedik alkalommal rendezték meg Budapesten és a világ más nagyvárosaiban az Olasz Gasztronómiai Világhetet. Amelynek középpontjában az olasz minőségi konyha, az olasz vidékek története, az olasz konyhaművészet irányzatai és a mediterrán étrend állt – mindez a tudatos táplálkozás és ízléskultúra jegyében. Ezzel megvan a válasz arra a kérdésre, hogy miért az olasz gasztronómia a legnépszerűbb ...
Bővebben »Lakomák és böjtök között
Már túl vagyunk a Márton napi lakomákon, és benne járunk a karácsonyi ünnepkör böjti időszakában. Egészen a farsang végéig ehetünk dús és finom falatokat, hogy azt követően ismét böjtölés következzen az étrendünkben. A természet rendjét követő társadalmak ösztönösen tudták, hogy az emberi szervezetet nem lehet mindig csúcsra járatni. A mértékletesség elvét a mai kor embere nehezen tudja betartani, ...
Bővebben »