Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat.  Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.

 

Aktuális hírek

 

Elindult a GasztVitál Fitt

2019. február 11.-én megnyitotta a nagyközönség előtt is kapuit a GasztVitál Fitt konyha, hogy bárki egészségesen fogyaszthasson finomat akár otthon, akár a munkahelyén. A legjobb alapanyagokból készült ételekkel várjuk leendő fogyasztóinkat. Megtalálhatóak kínálatunkban a nőknek és a férfiaknak is külön kalória szerint lebontva egyes étrendjeink, melyeket napi, 4 étkezéses menükben és ingyenes, budapesti házhoz szállítással bárki megrendelhet. További ...

Bővebben »Divatba jött a közétkeztetés

Divatba jött a közétkeztetés Szakácskönyvet írni is, venni is jó. A könyvesboltok év végi kínálatában ez a tendencia már évek óta jól látható, de idén történt meg az az áttörés, ami a közétkeztetésben dolgozók szívét is megdobogtathatja. Feltűnően sok könyv készült ugyanis a laikusoknak, amelyek a szülőknek, a pedagógusoknak, az intézményvezetőknek közérthetően magyarázzák el például a tápanyagok ...

Bővebben »Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Bővebben »Nyomtatásban is megjelent az átdolgozott GHP

November végén már nyomtatásban is, 10 ezer példányban megjelent az Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához (GHP) című kiadvány második, átdolgozott kiadása. Ebben a NÉBIH szakemberei a szakmai szervezetek képviselőit tömörítő GHP Munkacsoporttal közösen vállalkozási kategóriánként gyűjtötték össze a közétkeztetők számára is alapvető követelményeket.

Bővebben »Terítéken a burgonya

Ezzel a címmel tartott egész napos szakmai konferenciát a NÉBIH november 29-én a  budapesti Herman Ottó Intézetben.

Bővebben »A közétkeztetés a családok évében

Az Unilever Food Solutions a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai partnerségével rendezett szakmai konferenciát november 6-án a Lurdy házban. Több mint 150 fővárosi és vidékről érkező szolgáltató hallgatta a közétkeztetés speciális kihívásairól szóló előadásokat.

Bővebben »Biztonságosak a magyar élelmiszerek

Nemcsak a hazai hatóságok figyelik és ellenőrzik rendszeresen az élelmiszeripari termékek minőségét, megbízhatóságát, az alapanyagokat és a belőlük készült ételeket, hanem az Európai Unió illetékes szerve is. Már 39 éve működik nagyon eredményesen az az élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszer (RASFF), amelyik az ellenőrök, de akár a fogyasztók jelzései alapján akkor adja ki a nemzetközi ...

Bővebben »Szomorú az iskolai időmérleg

Megdöbbentő, hogy milyen eredménnyel zárult az a felmérés, amelyik azt vizsgálta, hogy mennyi idő jut az ebéd elfogyasztására az iskolákban. Sajnos a kapkodva elfogyasztott étel nem támogatja a szakma egészséges táplálkozási törekvéseit, így ez a terület további figyelmet igényel.

Bővebben »Elkészült az országos iskolai menzakörkép

Az elmúlt három évben jelentősen javult a közétkeztetésben szolgáltatott ételek minősége, számos új, egészséges étel jelent meg a menzákon, és a szolgáltatók törekednek arra, hogy a hagyományos ételeket korszerűbben készítsék el – összességében ez derült ki abból a hatásvizsgálatból, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízásából készített az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Bővebben »Miskolci konyhaátadó 2018 Augusztus

A 2018-19-es iskolakezdés előtt, ünnepélyesen átadásra került Miskolcon a város vezetősége, az ellátott intézmények vezetői, a média és a szakma nagynevű képviselői előtt az ország egyik legnagyobb és legmodernebb közétkeztetési konyhája.

Bővebben »