„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Első 1000 nap

A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület nevéhez fűzödik az „Első 1000 Nap” edukációs program megalakulása, mely a hazai szakembereket fogja össze és tükrözi a nemzetközi irányelveket. A program célkitűzése, hogy a helyes táplálkozás kialakítására ösztönözze a szülők figyelmét.  Jelen tudásunk szerint a fogantatás pillanatától számított első 1000 nap (gyermek 2 éves koráig tart) táplálkozási szokásai ...

Bővebben »Okostányér

Tavaly év novemberében, másfél évvel a hazai felnőtt lakosságnak szóló táplálkozási ajánlások kidolgozása után, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kiadta a 6-17 éves korosztály számára is iránymutató javaslatokat, „OKOSTÁNYÉR® 6-17 éveseknek” elnevezés címén. A korábbi házikó vagy piramis ábrázolást, felváltotta a tányér jellegű megjelenítés, melyben már élelmiszer csoportonként, és adagolási mennyiségekkel együtt taglalják a korosztályok ...

Bővebben »Só nélkül is lehet ízletes az étel

Temérdek cikk és vélemény látott napvilágot a só-fogyasztásról. Nem kisebb a megosztottság a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendelettel kapcsolatban sem (37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet.) Ez többek között a sófogyasztás korlátozását is célul tűzte ki, szabályozva a közétkeztetők ételkészítési gyakorlatát is.

Bővebben »