„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Meglepő igazság a banánról

A legtöbb ember könnyen meg tudja különböztetni, hogy az adott élelmiszer zöldség vagy gyümölcs kategóriába tartozik-e. A különböző gyümölcsfajok közötti különbség azonban kevésbé világos. A meglepő igazság pedig az, hogy a banán a bogyós gyümölcsök kategóriájába sorolható. A bogyós gyümölcs szóról az apró szem es, kis termésekre asszociálunk, ennek ellenére botanikailag pl. a szamócát, málnát és szedret sem oda ...

Bővebben »



Három gyönyörű ehető virág, potenciális egészségügyi előnyökkel

Kertünk és szobánk díszeként gyakran tartunk virágos növényeket, azonban ritkán fordulnak elő tányérunkon, vacsoránk vagy ebédünk részeként. Szeretnék ismertetni 3 olyan ehető virágot, melyek nem csak szép ékei lehetnek otthonunknak, hanem finom és egészséges táplálékként is gondolhatunk rájuk. 1. Hibiscus A növény virága akár 15 cm átmérőjű is lehet, szubtrópusi vagy trópusi éghajlaton honos. Rengeteg színben pompázhat, beleértve a ...

Bővebben »



Napraforgómag élettani hatásai, fogyasztási tippek

A napraforgómag tulajdonképpen a napraforgó növény (Helianthus annuus) termése. A magokat a növény nagy virágfejéből gyűjtik össze, amelyek átmérője meghaladhatja a 30 cm-t is. Érdekesség, hogy egyetlen napraforgófej akár 2000 magot is tartalmazhat. A napraforgó növényeknek két fő típusa van. Az egyik típust a magvak miatt termesztik (fekete-fehér csíkos héj), míg a másikat – amely a termesztés többségét ...

Bővebben »



Probiotikumok jelentősége

Az egészséges bélflóra fenntartása nélkülözhetetlen egész évben, de a rossz idő beköszöntével kiemelkedően vigyáznunk kell rá. Ebben segíthetik szervezetünket a különböző probiotikumok.

Bővebben »