„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Omega-3 zsírsavak szerepe táplálkozásunkban

"Az vagy, amit megeszel" tartja a mondás, nem véletlenül. Az elfogyasztott élelmiszerek nagyban befolyásolják egészségünket. Emiatt is fontos odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk. Cikkemben összefoglaltam az Omega 3 zsírsavak pozitív hatásait és azon élelmiszereket is felsorolom, melyek természetesen tartalmazzák ezt az oly fontos zsírsavat.

Bővebben »Miért jó tojást fogyasztani?

Az utóbbi években a tojás, mint élelmiszer kapott hideget és meleget is. A kutatások szerint azonban rengeteg pozitív hatással bír a tojás fogyasztása. Cikkemben összegyűjtöttem miért érdemes fogyasztani .

Bővebben »Legyen közismert a tudatos étrendtervezés!

Október 11-e az Elhízás Világnapja. A túlsúly és az elhízás a hazai felnőtt lakosságnak több mint a kétharmadára jellemző, és egyre jobban érinti a fiatalabb generációkat is, mert minden negyedik-ötödik gyermek is túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít. Ezért hirdette meg országos receptverseny pályázatát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Bővebben »A diákcsemegék megbízható nassolnivalók

A fiatalok és a felnőttek körében is népszerű diákcsemegéket vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. Ennek során a hivatal szakemberei 14 termék mikotoxin, penész és növényvédőszer-maradék vizsgálatát végezték el.

Bővebben »