„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

3 kiemelkedő fontosságú tápanyag a szem egészségéért

3 kiemelkedő fontosságú tápanyag a szem egészségéért   Látásunk az 5 legfontosabb érzékszervünk egyike, épségének fenntartása érdekében ajánlott odafigyelni a megfelelő tápanyagellátására. Alapvetően egészséges, vegyes táplálkozással mindent tudunk biztosítani szemünk egészsége számára, cikkemben kiemelnék  3 különösen fontos tápanyagot amivel támogathatjuk optimális működését. A-vitamin A vakság egyik leggyakoribb oka a világon A-vitamin hiányából adódik. (1) Ez a vitamin elengedhetetlen fontosságú a szemben ...

Bővebben »



Alternatívák gyermekeink folyadékpótlására

Alternatívák gyermekeink folyadékpótlására A gyerekek gyakran elfelejtenek szólni vagy játék közben megfeledkeznek róla hogy szomjasak lennének, így a szülőknek/nevelőknek is szükséges figyelnie arra, nehogy kiszáradjanak. Természetünkből adódóan kedveljük és keressük az édes ízeket, így kigyűjtöttem 3 szuper ötletet, ami segíthet feldobni és élvezetesebbé tenni a folyadékfogyasztást akár saját, akár gyermekünk részére. DIY ízesített víz/ásványvíz A natúr víz egy idő ...

Bővebben »



Hajdina, az értékes álgabona

Hajdina, az értékes álgabona   A hajdinát a cirok, köles, quinoa és az amarant mellett a pszeudocereáliák közé soroljuk, felhasználásuk mára már világszerte elterjedt, leginkább az Európai és Ázsiai régióban. Jellegzetes ízzel és illattal rendelkezik,  de a növény számos jótékony hatása lévén emiatt nem érdemes idegenkedni fogyasztásától. A pszeudocereáliák (=álgabonák) közös jellemzője, hogy bár fogyasztási és felhasználási tekintetben nem ...

Bővebben »



Minden amit a kóser táplálkozásról tudni kell

Minden amit a kóser táplálkozásról tudni kell A kóser szó Héber eredetű szó, jelentése: tiszta, megfelelő, fogyasztásra alkalmas. A kóser táplálkozás ideológiája a zsidó vallásúak körében elterjedt, melynek szabályait a zsidóság legrégibb írásos emlékeit őrző szent irata, a Tóra fogalmaz meg. A hagyományok szerint azoknak az állatoknak a húsát nevezik kósernek/megfelelőnek, melyeknek tulajdonsága a hasadt köröm, valamint a ...

Bővebben »