„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Képesítésem 2014-ben, a Semmelweis Egyetem – Egészségtudományi karán szereztem.
Szeretnék hozzájárulni, hogy a „diéta” szó hallatán a jövőben egy jótékony, hosszú távon is tartható étrendre asszociáljunk.
A honlapra is felkerülő cikkeim írásakor és receptjeimben ezt a nézetet fogom szem előtt tartani, remélve, hogy sokak számára segítséget nyújthatok majd.

„Célkitűzésem, hogy a diétás étkeztetés ne csak szakszerű és minden élettani igényt kielégítő, hanem kiváló szakácsainkkal együttműködve finom is legyen.”

 

Cikkek

Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért

Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért   Mit hívunk reggelinek? Bár egyértelműnek tűnik, hogy mit értünk reggelizés alatt, de ha szívünkre tesszük a kezünket, nehezen tudnánk egészen pontosan meghatározni a reggeli fogalmát. Hisz a 10 órakor, munka közben bekapott pogácsa és a 8 órakor, asztalnál elfogyasztott rántotta között időben és összetételben is nagy különbség van. A reggelizést kutató szakemberek ...

Bővebben »



Tejjel vagy Tej nélkül?!

Tejjel vagy Tej nélkül?! Napjainkban a tejfogyasztás kérdése megosztóvá vált a hazai és külföldi lakosság körében egyaránt, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy miért érdemes fogyasztása mellett vagy éppen ellen döntenünk. A tej egy olyan, magas tápértékkel rendelkező folyadék, amely az emlősök mirigyében keletkezik, hogy az újszülötteiket életük első hónapjaiban táplálják. Az élelmiszerboltok és termelői egységek kínálatában előforduló ...

Bővebben »



Növényi kalcium források

Növényi kalcium források A kalcium fontos szerepet játszik testünk egészséges működésében. Legismertebb tulajdonsága a csontok és fogak felépítésében és egészséges állományának fenntartásában van. Ezen felül szerepet játszik még az idegsejtek és a szív ingerképző-, és ingervezető rendszerének megfelelő működésében és izmaink összehúzódási folyamataiban. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által meghatározott ajánlott napi beviteli referenciaérték felnőtteknek 800-2500 mg/nap. Csecsemőknél (7-11 ...

Bővebben »



3 kiemelkedő fontosságú tápanyag a szem egészségéért

3 kiemelkedő fontosságú tápanyag a szem egészségéért   Látásunk az 5 legfontosabb érzékszervünk egyike, épségének fenntartása érdekében ajánlott odafigyelni a megfelelő tápanyagellátására. Alapvetően egészséges, vegyes táplálkozással mindent tudunk biztosítani szemünk egészsége számára, cikkemben kiemelnék  3 különösen fontos tápanyagot amivel támogathatjuk optimális működését. A-vitamin A vakság egyik leggyakoribb oka a világon A-vitamin hiányából adódik. (1) Ez a vitamin elengedhetetlen fontosságú a szemben ...

Bővebben »