„A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, akit a nemzeti kormányzati szervek elismernek. A dietetikus a táplálkozástudományt egészséges és beteg egyének, valamint csoportok élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.” (forrás: http://mdosz.hu/szovetsegunkrol/)

Cikkek

4 egészséges étel, tele antioxidánsokkal

4 egészséges étel, tele antioxidánsokkal Az antioxidánsok olyan szervezetünkben és élelmiszerekben előforduló vegyületek, melyek segítenek védeni a sejtjeinket szervezetünk működése során keletkezett oxidatív stressztől, mely károsíthatja a DNS-t és más fontos struktúrákat a sejtekben. Sajnos a krónikus oxidatív stressz növelheti a krónikus betegségek kockázatát, mint például a szívbetegség, a 2. típusú cukorbetegség és a rák. (1) Szerencsére az ...

Bővebben »



Gyermekkori vitaminszükséglet

Gyermekkori vitaminszükséglet A gyermekek számára különösen fontos, hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot kapjanak az egészséges fejlődésük érdekében. Ebben a cikkben összefoglaljuk milyen vitaminokra van szükségük, és miként tudjuk biztosítani a kicsik számára. A hatályban lévő 37/2014. (IV.30.) rendelet alapján a bölcsődés (1-3 év) gyermekeknek napi 1100-1300 kcal, óvodás (4-6 év) gyermeknek 1350-1650 kcal, iskola alsós (7-10 ...

Bővebben »



Minden, amit a spárgáról tudni érdemes

Minden, amit a spárgáról tudni érdemes Beköszöntött a tavasz, a hosszú tél után a piacon sétálgatva vagy az üzletekben fellelhetjük a friss tavaszi zöldségeket. Az egyik ilyen a spárga, melynek szezonja áprilistól június végéig tart. Miért is egészséges, miért fogyasszunk minél több spárgát? A közönséges spárga (Asparagus officinalis) a spárgavirágúak rendjébe és a spárgafélék családjába tartozó faj. Spárga Tápanyagtartalom 100 g-ban Energia 20 kcal/85 kJ Szénhidrátok 3,88 g .cukrok 1,88 g .rostok 2,1 ...

Bővebben »



Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért

Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért   Mit hívunk reggelinek? Bár egyértelműnek tűnik, hogy mit értünk reggelizés alatt, de ha szívünkre tesszük a kezünket, nehezen tudnánk egészen pontosan meghatározni a reggeli fogalmát. Hisz a 10 órakor, munka közben bekapott pogácsa és a 8 órakor, asztalnál elfogyasztott rántotta között időben és összetételben is nagy különbség van. A reggelizést kutató szakemberek ...

Bővebben »