Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat.  Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.

 

Aktuális hírek

 

Sikeres volt a GasztVitál bemutatkozása a közétkeztetési szakácsversenyen

Sikeres volt a GasztVitál bemutatkozása a közétkeztetési szakácsversenyen   Az Oldalas magazin különdíját kapta a GasztVitál csoporthoz tartozó Pannon Menza Kft. az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyen.  Pákozdi Norbert és Krausz András séfek képviseletében a cég először mutatkozott be szakmai versenyen, és az elismerés szerint ez jól sikerült. Idén az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete nyolcadszor rendezte meg a Felcsúti ...

Bővebben »



Az elégedett vendég

Az elégedett vendég Forgács Attila gasztropszichológus tartott előadást a Piqniq Budapest április 3-i rendezvényén, és hallgatóival azt a kérdést járták körbe, hogy milyen pszichológiai tényezők befolyásolják az emberek ételválasztását.  Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy az evés rendkívül konzervatív dolog. Sokan kutatják az ismeretlen ételtől irtózás jelenségét, a neofóbiát. Ennek egyrészt evolúciós gyökerei vannak, másrészt a hagyományok határozzák meg, ...

Bővebben »



Biztonságos tisztítószerekkel érhető el a tökéletes tisztaság

Biztonságos tisztítószerekkel érhető el a tökéletes tisztaság A közétkeztető szakma számtalan gondja fölvetődött a KÖZSZÖV-nek azon a szakmai napján, amit Kecskeméten tartottak március 20-án. Több előadás is foglalkozott a tisztaság kérdésével, annak kapcsán, hogy piacon vannak a legkorszerűbb tisztító- és fertőtlenítő szerek, sőt, azok hamisítványai is. A tisztítószerekre minden szakmabelinek gondot kell fordítania, nagy körültekintést igényel a beszerzőtől a ...

Bővebben »



Kisiskolások vetélkedhetnek, nyereményük a tudás

Kisiskolások vetélkedhetnek, nyereményük a tudás Az élelmiszerpazarlás csökkentését, az élelmiszerbiztonsági ismeretek terjesztését is a legfiatalabbaknál, a kisiskolásoknál kell kezdeni. Ennek szellemében indítja el idén is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt az online kvíz versenyt, ami a pazarlás megelőzése mellett az élelmiszerbiztonság szabályaira is felhívja a gyerekek figyelmét. A 4., 5., 6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett, három részből álló ...

Bővebben »



Diétás konyha megnyitó

2018. év végén újabb beruházásoknak köszönhetően cégünk megnyitotta új, diétás étrend kiszolgálására specializálódott budapesti konyháját.

Bővebben »



Hagyomány és korszerűség a Közétkeztetési Szakácsverseny

Hagyomány és korszerűség a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ)  2019-2020. évi feladata   Megjelent a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020. évi versenykiírása, eszerint az idei téma a nyári ételek lesznek. A verseny 3 fordulós, a selejtezők június 25-ig lezárulnak. A régiós elődöntőket szeptember és november között rendezik meg, az országos döntőt pedig 202 februárjában tartják. A KÖSZ-re május 23-ig jelentkezhetnek azok ...

Bővebben »



Nem mese az élelmiszerbiztonság

Nem mese az élelmiszerbiztonság   Új, oktató mesekönyvvel bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oktatási programja. Az elsősorban 3. és 4. osztályosoknak szóló „Mese habbal, szülinappal” című kötetet Zsigó Róbert államtitkár mutatta be február 20-án a Csillaghegyi Általános Iskolában. Beszédében kiemelte, hogy a NÉBIH mesekönyve, Gévai Csilla munkája arra reflektál, hogy a mai világban a gyermekek egyre kevésbé tudják ...

Bővebben »



Elindult a GasztVitál Fitt

2019. február 11.-én megnyitotta a nagyközönség előtt is kapuit a GasztVitál Fitt konyha, hogy bárki egészségesen fogyaszthasson finomat akár otthon, akár a munkahelyén. A legjobb alapanyagokból készült ételekkel várjuk leendő fogyasztóinkat. Megtalálhatóak kínálatunkban a nőknek és a férfiaknak is külön kalória szerint lebontva egyes étrendjeink, melyeket napi, 4 étkezéses menükben és ingyenes, budapesti házhoz szállítással bárki megrendelhet. További ...

Bővebben »



Divatba jött a közétkeztetés

Divatba jött a közétkeztetés Szakácskönyvet írni is, venni is jó. A könyvesboltok év végi kínálatában ez a tendencia már évek óta jól látható, de idén történt meg az az áttörés, ami a közétkeztetésben dolgozók szívét is megdobogtathatja. Feltűnően sok könyv készült ugyanis a laikusoknak, amelyek a szülőknek, a pedagógusoknak, az intézményvezetőknek közérthetően magyarázzák el például a tápanyagok ...

Bővebben »



Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Bővebben »