Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat.  Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.

 

Aktuális hírek

 

Innovációk a jövőbe

Idén február első hetében rendezték meg a SIRHA vendéglátóipari szakkiállítást. A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben idén negyedik alkalommal hirdették meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt. A pályázatra 5 kategóriában lehetett nevezni: 1. Élelmiszer és ital 2. Sütőipari-, és cukrászati termékek 3. Technológiák (konyhagépek, sütőipari berendezések, élelmiszeripari technológiák, higiéniai technológiák, szoftverek) 4. Szállodaipari termékek, bútorok, textilek, dekoráció, asztali teríték 5. Csomagolóipar ...

Bővebben »



Angol példa a gyermekkori elhízás megállítására

Nemcsak magyar reflex, hogy ha vonatra szállunk, azonnal előkerül az elemózsia. Már nem az otthon csomagolt szendvics, hanem a vasútállomáson vásárolt péksütemény. Friss hír, hogy Angliában egy törvényjavaslat megtiltaná a tömegközlekedési eszközökön az étel- és italfogyasztást, hogy ezzel is visszaszorítsák a gyermekkori elhízást. Emellett a nassolnivalók csomagolásán feltüntetnék a termékek kalóriatartalmát is. Ott is létezik népegészségügyi termékadó ...

Bővebben »



Vegán hús: divatba jött a fenntarthatóság

A vegán hús egy üstökös sebességével érte el a hazai piacot: gyorsétteremben, két kereskedelmi láncban is kapható a növényi alapanyagokból készült hamburgerpogácsa. Milliárdos értékű fejlesztések zajlanak, amelyek tovább növelik a bolygót kímélő húshelyettesítők választékát. Hamarosan megérkezik tányérunkra a vegán csirke nuggets, kolbász, pástétom is. Ennek a folyamatnak egyik állomásaként egy budai általános iskola 265 tanulója tesztelte ...

Bővebben »



Zászlók a pultban

Január 15-től nemzeti zászlóval is fel kell tüntetni a nagyobb boltok húspultjaiban a friss sertéshúsok származási helyét. Ezzel nemcsak pontos tájékoztatást kapnak a vásárlók a sertéstartás és vágás helyéről, hanem ugyanazt a nyomonkövethetőségi lehetőséget is, mint a csomagolt húsoknál. Ezek a fontos élelmiszerbiztonsági szempontok összecsengenek az erősödő fogyasztói tudatossággal: felmérések bizonyítják, hogy egyre többen figyelnek az ...

Bővebben »



A hopp és a kopp

Már évek óta látszik, hogy melyik az a két iparág, amelyiknek a január a legerősebb hónapja: a fitnesz klubok és a zöldségforgalmazók. Az előbbi érthető, mert az ünnepi lakomákat menetrendszerűen követik az életmódváltási fogadalmak. Ráadásul jó szokás lett edzőtermi bérletet ajándékozni karácsonyra. És jó az is, hogy az év elején megugrik a zöldségek, gyümölcsök forgalmazása. Amióta ...

Bővebben »



Legyen egészséges, ami finom

A világ leghíresebb séfjei minden év elején közzéteszik ajánlásukat arról, mik lesznek a legerősebb gasztronómiai trendek. Az idei esztendőre is vonatkozó áramlatok: az egészségesebb konyhák, a kenyér forradalma, a fenntarthatóság és környezetvédelem a gasztronómiában – évről évre nagyobb szerepet kapnak az éttermek gyakorlatában.  Dicséretes, hogy éppen a mintaadó séfek állnak a tudatos főzés mellé, akiket ...

Bővebben »



Legyen tudatos az ünnepi lakomázás is!

Rossz hír, de igaz: szervezetünk megbízhatatlanul informál bennünket arról, hogy mennyi étel lenne az elég. Ezért az az általános, hogy alábecsüljük az egyszerre elfogyasztott élelmiszer mennyiségét, aminek egyenes következménye, hogy többet eszünk a szükségesnél.  A megfontoltság nélküli evést az teszi veszélyessé, hogy szinte soha nem vagyunk a tudatában annak, hogy túlléptünk a határon. Azért, mert egy ...

Bővebben »



A közös főzés is ünnep

A karácsonyi ünnepkör kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekekkel együtt készüljenek az ételek. A legkisebbek ilyenkor nemcsak a főzés csínját-bínját tanulhatják meg, hanem megtapasztalhatják azt is, hogy mennyi munkába és fáradságba kerül, ameddig az alapanyagokból elkészül az ebéd. És ha megismerik a főzés élményét, akkor remélhetjük, hogy figyelni fognak arra is, minél kevesebb étel végezze ...

Bővebben »



Legyen trendi a juh és a kecskehús fogyasztása

A sertés-, marha-, csirkehús kedvelői -. legyenek akármilyen ínyencek is – csak ritkán fogyasztanak juh és kecskehúst, pedig ezek nemcsak különlegesek, hanem roppant egészségesek is. Ezért indította el népszerűsítő kampányát december 11-én az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség. A húsvétig tartó kóstoltatások és rendezvények fókuszában az áll, hogy a ...

Bővebben »



Az étel lelke

Így hívták a kenyeret régen, és a lényeg semmit nem változott. Örvendetes viszont, hogy az egészséges életmód mai divatjának köszönhetően reneszánszukat élik a kovásszal készült pékáruk. Ezt térképezte fel a legfrissebb kutatás, amelynek összegzéséből az is kiderült, hogy az adalékmentesség, a természetes alapanyagok és a hagyományos eljárással készülő termékek egyre jobban felértékelődnek a magyar vásárlók ...

Bővebben »