Folyamatosan figyeljük a közétkeztetéssel, vendéglátással, élelmiszerkészítéssel és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket és aktualitásokat.  Itt találhatják azon szemelvényeket, melyek temtikája kapcsolódik tevékenységünkhöz, valamint itt összegezzük a cégcsoporttal kapcsolatos legfrisebb híreket is.

 

Aktuális hírek

 

Diétás konyha megnyitó

2018. év végén újabb beruházásoknak köszönhetően cégünk megnyitotta új, diétás étrend kiszolgálására specializálódott budapesti konyháját.

Bővebben »



Hagyomány és korszerűség a Közétkeztetési Szakácsverseny

Hagyomány és korszerűség a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ)  2019-2020. évi feladata   Megjelent a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020. évi versenykiírása, eszerint az idei téma a nyári ételek lesznek. A verseny 3 fordulós, a selejtezők június 25-ig lezárulnak. A régiós elődöntőket szeptember és november között rendezik meg, az országos döntőt pedig 202 februárjában tartják. A KÖSZ-re május 23-ig jelentkezhetnek azok ...

Bővebben »



Nem mese az élelmiszerbiztonság

Nem mese az élelmiszerbiztonság   Új, oktató mesekönyvvel bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oktatási programja. Az elsősorban 3. és 4. osztályosoknak szóló „Mese habbal, szülinappal” című kötetet Zsigó Róbert államtitkár mutatta be február 20-án a Csillaghegyi Általános Iskolában. Beszédében kiemelte, hogy a NÉBIH mesekönyve, Gévai Csilla munkája arra reflektál, hogy a mai világban a gyermekek egyre kevésbé tudják ...

Bővebben »



Elindult a GasztVitál Fitt

2019. február 11.-én megnyitotta a nagyközönség előtt is kapuit a GasztVitál Fitt konyha, hogy bárki egészségesen fogyaszthasson finomat akár otthon, akár a munkahelyén. A legjobb alapanyagokból készült ételekkel várjuk leendő fogyasztóinkat. Megtalálhatóak kínálatunkban a nőknek és a férfiaknak is külön kalória szerint lebontva egyes étrendjeink, melyeket napi, 4 étkezéses menükben és ingyenes, budapesti házhoz szállítással bárki megrendelhet. További ...

Bővebben »



Divatba jött a közétkeztetés

Divatba jött a közétkeztetés Szakácskönyvet írni is, venni is jó. A könyvesboltok év végi kínálatában ez a tendencia már évek óta jól látható, de idén történt meg az az áttörés, ami a közétkeztetésben dolgozók szívét is megdobogtathatja. Feltűnően sok könyv készült ugyanis a laikusoknak, amelyek a szülőknek, a pedagógusoknak, az intézményvezetőknek közérthetően magyarázzák el például a tápanyagok ...

Bővebben »



Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Bővebben »



Nyomtatásban is megjelent az átdolgozott GHP

November végén már nyomtatásban is, 10 ezer példányban megjelent az Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához (GHP) című kiadvány második, átdolgozott kiadása. Ebben a NÉBIH szakemberei a szakmai szervezetek képviselőit tömörítő GHP Munkacsoporttal közösen vállalkozási kategóriánként gyűjtötték össze a közétkeztetők számára is alapvető követelményeket.

Bővebben »



Terítéken a burgonya

Ezzel a címmel tartott egész napos szakmai konferenciát a NÉBIH november 29-én a  budapesti Herman Ottó Intézetben.

Bővebben »



A közétkeztetés a családok évében

Az Unilever Food Solutions a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai partnerségével rendezett szakmai konferenciát november 6-án a Lurdy házban. Több mint 150 fővárosi és vidékről érkező szolgáltató hallgatta a közétkeztetés speciális kihívásairól szóló előadásokat.

Bővebben »



Biztonságosak a magyar élelmiszerek

Nemcsak a hazai hatóságok figyelik és ellenőrzik rendszeresen az élelmiszeripari termékek minőségét, megbízhatóságát, az alapanyagokat és a belőlük készült ételeket, hanem az Európai Unió illetékes szerve is. Már 39 éve működik nagyon eredményesen az az élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszer (RASFF), amelyik az ellenőrök, de akár a fogyasztók jelzései alapján akkor adja ki a nemzetközi ...

Bővebben »